Gastblogger Joyce stelt zich voor!

‘Kinderopvang.org zoekt een gastblogger!’ Deze oproep zag ik voorbijkomen in een post op Facebook van de peuterdagopvang van mijn jongste dochter Tess. Als moeder van 3 dochters heb ik het echt al druk zat, maar de oproep voor iemand die enthousiast is over schrijven en bloggen over het moeder zijn, opvoeding en kinderopvang sprak mij zo enorm aan dat ik gewoon moest reageren. Ik kroop achter mijn laptop en probeerde middels een prezi-presentatie mijzelf zo goed mogelijk te presenteren. Origineel zijn en jezelf onderscheiden van de rest is soms zo lastig, maar toch deed ik deze poging en met succes. Ik ben gekozen als een van de gastbloggers voor kinderopvang.org. Wie niet waagt wie niet wint is dan ook een van mijn motto’s.

Wie ben ik?

Mijn naam is Joyce en ik ben 36 lentes jong. Al zijn er genoeg dagen dat ik mij een stuk ouder voel dan 36. Behalve dat ik moeder ben van drie dochters (8, 5 en 2 jaar) ben ik ook de vrouw van een hele lieve man. Hij is mijn steun en toeverlaat en runt aardig wat dagen het huishouden. Niet omdat ik het niet wil doen (nou ja, eigenlijk wil ik het ook niet altijd…), maar naast het 18 uur werkzaam zijn binnen de kinderopvang op een peutergroep ben ik ook een deeltijd student aan de Hogeschool Rotterdam. Na 16 jaar uit de schoolbanken geweest te zijn, was het wel even een omschakeling om naast het gezinsleven te gaan studeren. Maar wat blijkt, ik vind het studeren zo leuk dat ik voorzichtig al aan het kijken ben naar een vervolgstudie.

Wet IKK

De studie die ik momenteel volg is mede vanwege de Wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Mijn werkgever bood mij de kans om een hbo-opleiding te gaan volgen, omdat er binnen de kinderopvang in de zeer nabije toekomst onder andere meer hbo’ers nodig zijn. Dankbaar ben ik voor deze kans om mij te professionaliseren, maar ik heb er nog mijn vraagtekens bij wat het straks betekent voor de pedagogisch medewerkers met een afgerond mbo-diploma, die al vele jaren ervaring hebben met de doelgroep.

Bij de peuterdagopvang van mijn dochter wordt al gewerkt met een hbo’er en een mbo’er op de groep. Tess komt er graag en de dames zijn allen professioneel. Een mbo’er of een hbo’er maakt voor mij niet uit. Het gaat er voor mij om hoe de pedagogisch medewerkers naar de kinderen toe zijn. Een gevoel van veiligheid en vertrouwen zijn voor mij essentieel. Wat vinden jullie eigenlijk belangrijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht