Home > Zaandijk > PIP&SYL Gastouderopvang
 • Pip & Syl Kinderopvang
 • Wij zijn donateur voor Villa Joep
 • Ontwikkelingsstimulering voor elk kind
 • Sensorische activiteiten
 • Buiten activiteiten
 • Jaarlijkse Modderdag
 • Samenwerken
 • Engelse boekjes lezen samen met Tom
 • Opgroeien doe je met liefde
 • Jaarlijkse opa en oma dag
 • Natuur is een feest
 • Happy Kids bij Pip&Syl
 • Het Zijnsluik
 • Babbel activiteiten met Pip&Keet

Alles over PIP&SYL Gastouderopvang - Zaandijk

"Pip & Syl Kinderopvang" het adres voor liefdevolle Professionele kinderopvang aan huis, individuele begeleiding en persoonlijke aandacht. De opvang vindt plaats binnen een huiselijke sfeer waarin kinderen zich veilig en vertrouwd voelen en volledig zichzelf kunnen zijn. Mijn handpop PIP vormt een leidraad bij het stimuleren van alle ontwikkelingsgebieden. Met name aan de spraak- en taal ontwikkeling wordt veel aandacht besteed. Communicatie staat hierin centraal. Ik werk met het Voor en Vroegschoolse educatie programma KIKI. KIKI staat voor Kansen In Kinderen.
Persoonlijke en individuele aandacht is bij ons een kernbegrip. Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. De ontwikkeling van uw kind(eren) wordt nauwlettend gevolgd en besproken via het halfjaarlijkse competentie gesprek. Dankzij het werken in een zeer kleine setting krijgt ieder kind de individuele aandacht die hij of zij nodig heeft en bieden wij op maat gerichte zorg aan uw kind(eren).

Ontdekkend spelen en leren staan bij ons centraal. Er is veel ruimte voor creativiteit en experimenteren. Alle activiteiten die wij ondernemen staan vermeld op onze website, onder het kopje activiteiten overzicht en zijn te volgen via Facebook pagina pip&Syl.

Wij werken met de signaleringsmethode Pientere peuters.
Pientere peuters is een signaleringsmethode voor in de kinderopvang en bij voorschoolse educatie ten behoeve van het vaststellen van een ontwikkelingsvoorsprong bij jonge kinderen. Dit signaleren is namelijk heel erg belangrijk. Dankzij deze methode kunnen kinderen gemakkelijker worden ondersteund richting basis onderwijs.
Meer informatie over deze methode is te vinden op onze website.

Wij doen mee met alle activiteiten die landelijk worden georganiseerd in de kinderopvang.
Alle activiteiten die wij ondernemen zijn te volgen op facebook pagina pip&syl

Speerpunten
 • Professionele kinderopvang
 • Individuele begeleiding
 • Persoonlijke aandacht
Dag Aanvang Sluiting
Maandag 7.00 18.30
Dinsdag 7.00 18.30
Woensdag Gesloten Gesloten
Donderdag 7.00 18.30
Vrijdag 7.00 18.30
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Pip&Syl is gesloten op Nieuwjaarsdag, 1ste en 2de Paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag, 1ste en 2de Pinksterdag en 1ste en 2de Kerstdag.

Buitenspeelplaats
Ja
Uurtarief
€ 5,90
Kinderen per begeleidster
5
Maximale groepsgrootte
5 kinderen
Luiers inclusief?
Nee
Flesvoeding inclusief?
Nee
Horizontale groepen
Nee
Verticale groepen
Ja
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Ja, VVE programma KIKI
Gebruiksvergunning
Ja
Aangesloten bij brancheorganisatie
Ja, Stichting Nysa
Participatie met Brede School
Nee
http://www.pipensyl.nl
Aanbeveling schrijven

Een aanbeveling schrijven kost je hooguit 2 minuten en je helpt andere ouders kiezen!

Beoordelingen PIP&SYL Gastouderopvang - Zaandijk

Er zijn 21 aanbevelingen geschreven
 • Ons zoontje van 2,5 gaat met heel veel plezier 3 dagen per week naar Pip & Syl. Sylvia is een ontzettend lieve en betrokken gastouder. De kwaliteit van haar opvang is zeer hoog. Ze biedt veel interactie en uitdaging, en houdt de ontwikkeling per kind goed bij in Pientere Peuters, een volgsysteem voor kinderen die voorlopen in de ontwikkeling. Ons zoontje maakt grote sprongen bij Pip & Syl.

  De thema’s zijn heel leuk en leerzaam en Sylvia besteedt veel aandacht en zorg aan de activiteiten. Ons kind is niet weg te slaan bij Sylvia en wij mogen in onze handjes knijpen met zo’n geweldige gastouder. Ons zoontje gaat inmiddels ook 1 dag per week naar een ‘regulier’ kinderdagverblijf maar het is qua kwaliteit en betrokkenheid niet te vergelijken met de opvang bij Pip & Syl!

  10/10

  Geschreven op 12-05-2022 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Stop met zoeken als je op zoek bent naar een betrouwbare, liefdevolle plek voor opvang voor je kind. Sylvia is een heel warme, lieve en kundige vrouw, waar ik mijn zoontje met een gerust hart achterlaat al vanaf het eerste moment. Sylvia doet heel leuke activiteiten met de kinderen en daagt ze uit, maar bovenal : heeft écht oog voor het kind. Ik kan mij geen betere Gastouder wensen.

  10/10

  Geschreven op 11-05-2022 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • We zitten nu alweer een aantal maanden bij Sylvia. Wat een ongelofelijke lieve en warme vrouw. Vanwege de kleinschaligheid beschikt zij over de mogelijkheid om elk kind persoonlijk aandacht te geven. Dit voelt erg fijn voor ons als ouder.
  Mijn zoontje heeft in de afgelopen maanden erg veel geleerd bij haar.
  Het is iedere keer weer een feestje als hij daar is.
  Ik zal Pip & Syl zeker aanbevelen!!

  10/10

  Geschreven op 01-01-2021 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Pip en Syl biedt een heel prettige plek voor ons zoontje van bijna 2,5 jaar. Het is kleinschalig en huiselijk. Sylvia is lief, geduldig en zeer betrokken. Ons zoontje komt altijd vol verhalen thuis en met een lach op zijn gezicht. Wij zullen Pip en Syl aan iedereen aanbevelen!

  10/10

  Geschreven op 30-12-2020 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Sylvia biedt kleinschalige opvang met veel individuele aandacht voor alle kinderen in een veilige omgeving. Onze zoon gaat met veel plezier 3 dagen in de week naar Pip&Syl. Het is een warm tweede huis, waar hij zich veilig voelt en helemaal zichzelf mag zijn. Het is als een plusklas voor kindjes tot 4 jaar. Ik wou dat al mijn kinderen bij Sylvia waren geweest toen ze klein waren.

  10/10

  Geschreven op 17-01-2020 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Sylvia’s werk is haar leven en haar leven is haar werk. Zij doet alles voor de kids, blijft altijd rustig, geeft individuele aandacht als dat nodig is. Mijn dochter gaat al naar Syl sinds ze 4 maanden is, dat is 2 jaar geleden. Ik had geen andere opvang gewild voor haar en kan iedereen aanraden zijn/haar kindje naar Pip&Syl te brengen.

  7/10

  Geschreven op 30-12-2019 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • We hebben enorm geluk dat Sylvia de gastouder is van onze dochter.
  Ze doet heel goed bij haar. In eerste instantie ging ze ook 1 dag naar de crèche. Maar bij Pip en Syl is de groep veel kleiner en diverser (qua leeftijd) waardoor de aandacht die ze krijgen veel persoonlijker is. Sylvia heeft veel oog voor de persoonlijke ontwikkeling van je kind en voelt goed aan wat ze nodig hebben. Daarnaast is ze goed geschoold en houdt ze zichzelf up to date met het volgen van cursussen. Er worden bijna elke dag foto’s gemaakt en iets in een schriftje geschreven, zo blijf je als ouder goed op de hoogte wat je kleintje allemaal meemaakt en hoe de ontwikkeling verloopt. Ook wordt er elk half jaar een evaluatiegesprek gehouden. Syl doet veel verschillende activiteiten (o.a. knutselen, zingen, dansen en zelfs kinderyoga) met de kids, vaak in het thema van de maand. Bij goed weer spelen ze elke dag buiten.
  Kortom, wij als ouders zijn ontzettend blij met Syl als gastouder en raden haar van harte aan.

  10/10

  Geschreven op 12-11-2019 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Sylvia is heel lief en behulpzaam. Ze deed heel veel leuke dingen met ons. Ik heb een hele leuke tijd bij haar gehad.

  10/10

  Geschreven op 21-03-2018 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Nadat we in Amsterdam een hele fijne kleinschalige kinderopvang hadden konden we geen geschikte KDV in de Zaanstreek vinden. We vonden de meeste veel te groot met minimale begeleiding. Daarom waren we blij dat we bij Sylvia terecht kwamen van Pip&Syl. Onze oudste zoon gaat ondertussen al ruim 2,5 jaar 2x per week naar Pip&Syl en onze jongste zoon ongeveer 1,5 jaar. De groep is lekker klein en Sylvia heeft goed oog voor alle individuele behoeftes van de kinderen.

  Als jonge ouder twijfelen we natuurlijk over elke keuze die we maken, maar de keuze voor Pip&Syl hebben we nooit ook maar een spoor van twijfel over gehad. We krijgen elke keer super voldane, tevreden en blij mannetjes terug. Zelfs in vakanties wordt er medegedeeld dat Sylvia gemist wordt.

  Er is altijd veel ruimte voor creativiteit, er worden thematisch verschillende leuke werkjes gemaakt met de meest bijzondere materialen. De kinderen zijn veel buiten en met de bolderkar wordt er overal naar toe geracet: Park, speeltuinen, kinderboerderij, Zaanse schans, school of winkels. Ook wordt er genoeg gepraat, gedanst, gezongen, gespeeld en gegeten. Daarnaast weet ze ook nog activiteiten te organiseren als Modderdag, Pietenfeest of workshops met/voor de ouders.

  Op verschillende manieren krijg je terugkoppeling van Sylvia hoe het gaat met de kinderen. Wekelijks krijg je een schriftje met alle activiteiten die de kinderen allemaal gedaan hebben die week en hoe dat beleefd werd, je ontvangt veel foto's en 2x per jaar bespreek je de voortgang aan de hand van het Kika volgsysteem. Erg leerzaam.

  9/10

  Geschreven op 18-10-2017 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Sylvia is een gastouder waar je niet snel een tweede van zult vinden. Het werken met kinderen is duidelijk haar roeping. Zij zorgt voor veiligheid, gezelligheid en positieve stimulans. Zowel de buiten- als binnenactiviteiten die zij dagelijks organiseert zijn ontspannen, leerzaam en leuk. Van klimmen, klauteren en op ontdekkingstocht door de natuur tot aan knutselen, voorlezen en koekjes bakken. Geen dag is hetzelfde. Onze zoon gaat nu bijna naar school en helaas betekent dit ook dat de opvang voor hem bij Pip&Syl stopt. Sylvia houdt de ontwikkeling van de kinderen nauwkeurig bij volgens het kindvolgsysteem van KIKI. Hierdoor kunnen wij een mooie schriftelijke overdracht doen aan de basisschool. Echt fijn!

  10/10

  Geschreven op 08-02-2017 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Pip&Syl is kleinschalig en daardoor is er veel aandacht voor de kinderen. Ze onderneemt veel met de kinderen, waardoor ze zich goed kunnen ontwikkelen - spelenderwijs leren.
  Ze kwam er altijd heel erg graag en had er veel plezier - met de kinderen en met Sylvia.

  7/10

  Geschreven op 01-10-2016 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Mijn zoontje voelt zich bij Sylvia erg thuis. Hij was eerder een groot kinderdagverblijf gewend, zonder alle persoonlijke aandacht die hij nu wel krijgt. Sylvia biedt maatwerk en neemt haar vak serieus. Het kind staat centraal en zij doet er alles aan om een prettige en uitdagende sfeer te creëren. Creativiteit met natuurlijke materialen, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de cognitieve vaardigheden worden spelenderwijs gestimuleerd en verder ontwikkeld. Een goede voorbereiding op het basisonderwijs en een evenwichtige persoonlijkheidsontwikkeling. Sylvia staat voor open communicatie wat erg prettig is voor mij als ouder. Zij is goed bereikbaar en alles is bespreekbaar. Zij heeft een mooie tuin en iedere dag gaat ze met de kinderen in een bolderkar op pad (naar een speelbos, de Zaanse Schans, speeltuinen, picknicken etc.). Vies worden mag en is zelfs leuk :-). Sylvia kan zich goed inleven in de belevingswereld van kinderen. Met behulp van handpoppen, waaronder Pip, laat zij kinderen over hun gevoelens praten, probleempjes oplossen en ervaringen delen. Er is veel aandacht voor taalontwikkeling, zelfs Engels. De maandthema's geven de mogelijkheid tot verdieping en als ouder kun je hier bijvoorbeeld middels het lezen van boekjes goed op aansluiten. Wij zijn ontzettend blij met onze keuze voor Pip&Syl en kunnen hen van harte aanbevelen aan ouders die een kwalitatief hoogwaardige en zeer betrouwbare gastouder voor hun kindje(s) zoeken.

  10/10

  Geschreven op 27-06-2016 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Geen ouder dit keer maar een expert uit Sylvia haar netwerk. Ik heb Sylvia in mijn praktijk al diverse malen ontmoet. Ze is zeer gedreven om het beste met elke peuter te bereiken. Ze volgt regelmatig cursussen (en niet alleen bij mij) om te zorgen voor een gedegen achtergrond zodat ze goed kan begeleiden en ouders van een goed advies kan voorzien. Ze gaat echt een forse stap verder dan ik gewend ben van kinderopvang.

  7/10

  Geschreven op 10-01-2016 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Wij maken al sinds de start gebruik van PiP en Syl voor de opvang van onze twee dochters en het bevalt ons en de kinderen bijzonder goed. Sylvia is een hele professionele en enthousiaste gastouder. Zij doet allerlei leuke en creatieve dingen met de kinderen en ze spelen veel buiten. Sylvia heeft veel oog voor de individuele ontwikkeling en behoeftes van een kind, zoals wanneer een kind een voorsprong lijkt te hebben of bijvoorbeeld erg gevoelig is. Zo hebben wij bijvoorbeeld veel aan het advies gehad om met school in gesprek te gaan over de ontwikkelingsvoorsprong van onze dochter en dit heeft uiteindelijk geresulteerd in dat zij eerder naar groep 3 is overgegaan. Dit heeft heel goed uitgepakt, onze dochter zit hier helemaal op haar plek.
  Wij kunnen PiP en Syl aan iedereen van harte aanbevelen!

  10/10

  Geschreven op 05-10-2015 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Sylvia werkt met een klein groepje kinderen zodat ze veel aandacht kan geven aan elk individueel kind. En ook goed kan afstemmen op elk kind. Ze is heel sensitief, creatief en ruimdenkend. Ze is super bewust van wat ze doet en waarom. Ze doet onwijs leuke dingen met de kinderen, onze dochter gaat met heel veel plezier naar haar toe! Sylvia volgt de kinderen in hun ontwikkeling en blijft daarnaast zelf ook in ontwikkeling dmv deskundigheidsbevordering op pedagogisch vlak. Omdat ik zelf jaren in de kinderopvang heb gewerkt, en veel ervaring heb met verschillende leidsters, kan ik overtuigend zeggen; Sylvia is 1 van de beste!

  10/10

  Geschreven op 06-08-2015 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Voor ons is Pip en Syl een fijne plek om onze dochter heen te brengen. De reden hiervan is: onze dochter. We hoeven alleen maar naar haar te kijken. Bij Pip en Syl geven ze persoonlijke aandacht, creativiteit op en top en is er een prettige sfeer en Eem hele vrolijke dochter!

  9/10

  Geschreven op 26-07-2015 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Ze kijkt heel intensief naar de kinderen, ze kijkt naar wat het kindje nodig heeft en reageert daar heel adequaat op.
  Ze onderneemt veel met de kinderen, binnen en buiten en dat komt het kind ten goede.

  8/10

  Geschreven op 20-07-2015 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Pip en syl is een opvang waar je je kind met een gerust hart kan achterlaten. Niet alleen omdat sylvia een warme vrouw is met een groot hart en liefde voor de kinderen maar ook zeker ondat ze de kinderen met veel respect behandeld.
  de kinderen kunnrn heerlijk spelen en door de vele creatieve en leerzame activiteiten steken de kids ook nog veel op.
  mijn dochter vindt het heerlijk om naar sylvia te gaan,

  9/10

  Geschreven op 03-11-2014 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Sylvia is een enthousiaste gastouder.
  Ze onderneemt veel met de kinderen, er is iedere maand een ander thema.
  Ook wordt er veel buiten gespeeld en geknutseld.
  Onze dochter gaat er met veel plezier heen en krijg ik altijd moeilijk mee terug naar huis.

  10/10

  Geschreven op 03-03-2014 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Sylvia is een hele professionele en enthousiaste gastouder. Zij onderneemt veel en verzint allerlei leuke projecten. Mijn kinderen (van 3 en 6 jaar) gaan graag heen en komen altijd heel ontspannen en blij van Sylvia vandaan. Ze knutselen, tekenen, bouwen, schilderen, bakken de leukste dingen. Niets is Sylvia te gek. Ook komen ze veel buiten. Het nu en dan werken met de pop vinden de kinderen ook erg leuk. Ik ben altijd heel goed op de hoogte hoe de dag is verlopen. Wij zijn zeer tevreden en kunnen Pip & Syl aan iedereen aanbevelen!

  10/10

  Geschreven op 06-01-2014 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Pip & Syl is een hele professionele gastouder! Sylvia is een heel betrokken bij de kinderen en de ouders en de pop Pip maakt van alles mee met de kinderen. Het huis is prima ingericht voor de kinderen en er is veel materiaal om mee te knutselen en spelen. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd en uitstapjes in de buurt gemaakt. Mijn kinderen (1,5 en 4 jaar) zitten vanaf de zomer bij Pip & Syl en gaan graag heen. Er wordt thematisch gewerkt. Er wordt gezond gegeten en, als het weer het toelaat, gaan ze naar buiten. Sylvia is veel bezig met cursussen. Na een opvangdag krijg je, naast het gewone contact bij het ophalen, een schriftje mee met een verhaaltje over de dag. Vaak krijg ik ook foto's opgestuurd. Je weet als ouders dus heel goed wat de kinderen hebben meegemaakt. Kortom, zoek je een gezellige en goede opvang? Kom naar Pip & Syl!

  10/10

  Geschreven op 07-12-2013 door ouders van kinderen bij deze opvang

Terug naar boven