Home > Ysselsteyn > De Speelhoeve

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over De Speelhoeve - Ysselsteyn Lb

Kinderopvang De Speelhoeve onderscheidt zich van andere opvang door de unieke mogelijkheid tot samenwerking met het agrarische bedrijf. Hierdoor bieden wij een veelzijdige en natuurlijke speel-, leer- en leefomgeving. Bij onze opvang is er volop gelegenheid om gebruik te maken van de ruimte en vrijheid die het platteland biedt en aan te sluiten bij de (seizoen-)activiteiten op de boerderij. Naast een ruime binnenruimte, hebben we een hele grote buitenruimte met een boomgaard en een moestuin. De buitenruimte is geheel op de aanwezigheid van de kinderen ingesteld. Door de aanwezigheid van grasheuvels, houten speelhuisje, boomgaard, boomstammen, grote keien, zandbakken, bomen en de dieren, kunnen de kinderen dagelijks buiten spelen in een uitdagende en veelzijdige omgeving.

De rust van het platteland zorgt voor een prikkelarme omgeving waardoor de behoeften van uw kind goed aan bod kunnen komen. Het vanzelfsprekende contact met de natuurlijke elementen als zon, wind en regen en het ervaren van de seizoenen biedt de kinderen een natuurlijk en afwisselend speel- en leefritme.

Speerpunten
 • Veel groen met dieren en een groententuin en boomgaard
 • kleinschalig 2 groepen van 16 kinderen en BSO
 • HKZ gecertificeerd
Dag Aanvang Sluiting
Maandag 7.00Onbekend 18.00Onbekend
Dinsdag 7.00Onbekend 18.00Onbekend
Woensdag 7.00Onbekend 18.00Onbekend
Donderdag 7.00Onbekend 18.00Onbekend
Vrijdag 7.00Onbekend 18.00Onbekend
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

verlengde opvang mogelijk

Buitenspeelplaats
Ja
Aantal kindplaatsen
52
Maximale groepsgrootte
16
Luiers inclusief?
Ja
Horizontale groepen
Nee
Verticale groepen
Ja
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Ja
Gebruiksvergunning
Ja
HKZ-keurmerk
Ja
Aangesloten bij brancheorganisatie
Ja
BSO aanwezig
Ja

Vergelijkbaar in de buurt

 • Poeh-beer1,9 km afstandLovinckplein 12, 5813 CC, Ysselsteyn
 • De Calimero's2,0 km afstandPater Tulpstraat 1, 5813 CD, Ysselsteyn

Beoordelingen De Speelhoeve - Ysselsteyn Lb

Er zijn 2 aanbevelingen geschreven
 • Een kinderopvang waar je echt kind MAG zijn. Een mooie uitdagende speel leer omgeving. Een prachtige buitenruimte waarin ieder kind geprikkeld wordt. Een plek waar je je nooit verveeld !! Kinderen maken bewust de jaargetijden mee doordat ze ook buiten spelen in de sneeuw, wind, hagel.. er is zelfs een mogelijkheid om buiten te slapen in speciale huisjes. De leidsters ondernemen veel met de kinderen en betrekken ze bij de verzorging van de dieren en de moestuin waarin kinderen bewust meemaken wat er groeit en bloeit. Dit wordt gezamenlijk geoogst, verzorgd en geproefd.. Er is ook een boomgaard waar ze het fruit zelf mogen plukken.
  Aan het einde van de dag was mijn zoontje moe en voldaan en dat was te zien aan zijn snoetje. Lekker vies!! Hij vond het altijd geweldig op de Speelhoeve .. Hij heeft het nu na ruim een jaar ( zit nu op basisschool )nog steeds over het picknicken in het bos ..de flesjes die hij heeft mogen geven aan de lammetjes, de aardbeien en zure besjes uit de moestuin... helpen met de soepjes maken.. spelen met water en zand.. het biggetje wat even op het gras kwam spelen .. Kortom hij heeft veel leuke en fijne herinneringen ...hij heeft er veel geleerd..

  9/10

  Geschreven op 21-04-2014 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Wat een mooie ruimte zowel binnen als buiten! Het is echt in een boerderij en de kinderen genieten daar echt van. Regelmatig bezoekjes aan de koeien, tractors, het bos, de lammetjes enz. De kinderen genieten er van wat de natuur en het buitenleven bied. Zoals hun eingen moestuin! Er word regelmatig een super biologisch soepje door de kids zelf gemaakt en op tafel gezet. De pedagogisch medewerkers zijn proffesioneel en zorgen ervoor dat mijn kindjes zich telkens weer vermaken. En er is ruimte voor flexibele opvang wat voor sommige ouders echt wel een uitkomst kan bieden. Het is echt een super plek, jammer dat ze geen BSO hebben....

  10/10

  Geschreven op 21-04-2014 door ouders van kinderen bij deze opvang

Terug naar boven