Home > Veelgestelde vragen

Hoe komen jullie aan alle gegevens van kinderopvangorganisaties?

Deze gegevens hebben we uit het Landelijk Register Kinderopvang gehaald. De informatie die wij op de site tonen staat op deze manier in het register of is inmiddels al aangepast of aangevuld door een kinderopvangorganisatie.
 

Kan ik een kinderopvang toevoegen aan de site?

Ja, graag zelfs! Dat kan via de link ‘Kinderopvang toevoegen’. Als je daar de gegevens van de locatie invult, voegen wij hem toe aan de site. 
 

Hoe kan ik de informatie van mijn kinderopvang wijzigen of aanvullen?

Op de profielpagina van een kinderopvang zie je naast de vestigingsnaam de knop ‘Beheer deze pagina’ staan. Door hierop te klikken, kun je het profiel claimen. Daardoor krijg je het recht om de informatie aan te passen of aan te vullen. Denk hierbij aan foto’s, maar ook uitleg over de openingstijden, het team, handige feitjes en een algemene omschrijving. Voordat je deze rechten krijgt, moet je eerst nog op de bevestigingslink klikken die we per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres sturen.
 

Kost het aanpassen van mijn gegevens geld?

Nee, dit is gratis.
 

Het profiel van mijn locatie is al geclaimd. Wat nu?

Je kunt in dat geval vragen om medebeheerder te worden. Je collega ontvangt dan een e-mail met daarin de melding dat jij ook de gegevens wilt beheren en kan vervolgens besluiten om dit aanbod te accepteren of te weigeren.
 

De beheerder van mijn profielpagina werkt niet (meer) bij ons. Wat moet ik doen?

Stuur ons een e-mail (hallo@kinderopvang.org) en vervolgens zullen wij vragen om bewijs dat jij de rechtmatige beheerder zou moeten zijn van het profiel. Als dat zo is, regelen wij het voor je.
 

Waarom verandert het design van Kinderopvang.org nu en dan?

Omdat we continu werken aan het verbeteren van de website. Daarom brengen we verbeteringen aan in het design, de gebruiksvriendelijkheid en de inhoud ervan.
 

Waarom zie ik mijn kinderopvang niet bovenaan staan als ik zoek op mijn plaatsnaam? 

Onze zoekresultaten zijn nu gesorteerd op afstand. We berekenen de afstand op basis van het midden van de plaats (dit is een automatische berekening). De dichtstbijzijnde staat bovenaan. Als je bijvoorbeeld op je postcode zoekt, zul je zien dat je hoger staat.
 

Wanneer worden beoordelingen geweigerd op de site?

Daar kunnen meerdere redenen voor zijn, zoals grof taalgebruik of persoonlijke beledigingen. Ook als we de authenticiteit van een beoordeling niet kunnen controleren, plaatsen we deze niet.
 

Waarom tonen jullie alleen geschreven beoordelingen en geen cijfers?

Omdat we realistisch willen blijven. Als ouders die heel tevreden zijn een 9 of 10 geven aan een kinderopvang (of juist een 1 of 2 als ze heel ontevreden zijn) dan is dit geen realistische score. Daarom vragen we ouders om in woorden uit te leggen wat zij goed of niet goed vinden.
 

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Stuur ons een e-mail via hallo@kinderopvang.org. We horen graag welke verbeterpunten en ideeën jij hebt voor Kinderopvang.org!