Home > 's-Hertogenbosch > BSO 't Haaienhonk (gevestigd in BS De Caleidoscoop)

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over BSO 't Haaienhonk (gevestigd in BS De Caleidoscoop) - Empel

Binnen een sfeervolle omgeving met de nadruk op natuurbeleving geven wij kinderen de zorg en aandacht die ze verdienen. Door kinderen positief te benaderen, stimuleren wij hen om te ondernemen, te ontdekken, te creëren en hun fantasie te gebruiken.

Natuurrijke kinderopvang, onze missie
Contact tussen kinderen en natuur is erg belangrijk. Het is de missie van BSO ´t Haaienhonk om de natuur zoveel mogelijk bij de kinderen te brengen in onze stadse omgeving. Hiermee bieden we buitenschoolse opvang met een onderscheidend karakter.
Het omgaan met dieren en natuur is niet alleen leuk en ontspannend maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Activiteiten
BSO ’t Haaienhonk onderscheidt zich van veel andere BSO’s door de geboden activiteiten. Het activiteitenaanbod draagt bij aan de kwalitatief hoogwaardige én uitdagende opvang. Naast het dagelijkse aanbod van de groep organiseren wij regelmatig - verspreid over het jaar - evenementen en andere spraakmakende activiteiten. De ontwikkelingsgebieden sport, spel & creativiteit, natuur & wetenschap, cultuur, theater en culinair komen hierbij aan bod. Het programma is daarmee uitdagend en gevarieerd.

Kinderen bepalen na een schooldag zélf wat zij gaan doen. Voor sommige activiteiten schrijven zij zich vooraf in, maar spontaan deelnemen aan het bouwen van een hut, het koken van een soep, het maken van een schilderij of het spelen van een potje voetbal kan altijd.

Pedagogisch beleid
Wij bieden kinderen betrouwbare opvang in een inspirerende, veilige en natuurrijke omgeving. Er is ruimte voor de uniekheid en talenten van ieder kind, zodat ze zich veilig voelen en onder andere de persoonlijke en sociale competenties kunnen ontwikkelen.
Daarnaast kiezen wij voor natuurbeleving en ruimte. Contact tussen kinderen en natuur is erg belangrijk. Het is onze missie de natuur zoveel mogelijk bij de kinderen te brengen.

Wij werken organisatie-breed met een Pedagogisch Coach.
Zij begeleidt en ondersteunt onze Pedagogische Medewerkers bij vraagstukken uit de dagelijkse praktijk. Door video-interactie wordt duidelijk zichtbaar wat de struikelblokken zijn die medewerkers ervaren. Met behulp van coachingsgesprekken kan er in een vroeg stadium worden bijgestuurd, indien nodig. Deze praktijkgerichte aanpak van coaching op pedagogisch vlak, is een zeer waardevolle aanvulling voor onze medewerkers.

Speerpunten
  • Natuurrijke opvang
  • Plezier & inspiratie
  • Aandacht voor talent
Dag Aanvang Sluiting
Maandag 14.00u 18.30u
Dinsdag 14.00u 18.30u
Woensdag 12.00u 18.30u
Donderdag 14.00u 18.30u
Vrijdag 12.00u 18.30u
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

BSO 't Haaienhonk is het hele jaar geopend, van maandag t/m vrijdag. Uitzondering hierop vormen officiële feestdagen; 2e paasdag, hemelvaartsdag, 2e pinksterdag, 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag. Op deze dagen zijn wij gesloten.

Op kerst- en oudjaarsavond (respectievelijk 24 en 31 december) zijn alle vestigingen tot 17.00 uur geopend, mits deze dagen op een doordeweekse dag vallen.

Daarnaast zijn wij eens in de 5 jaar gesloten op 5 mei en jaarlijks op de maandag tijdens carnaval. Aangezien carnavalsmaandag geen officiële feestdag is ontvangen alle ouders die normaal op een maandag opvang genieten een ruildag ter compensatie.

In de vakanties zijn wij geopend van 7.30u tot 18.30u.

Buitenspeelplaats
Ja
Uurtarief
€ Actuele tarieveninformatie vindt u op onze website www.haaienhonk.nl
Aantal kindplaatsen
90
Kinderen per begeleidster
Maximaal 10 kinderen per Pedagogisch Medewerker
Verticale groepen
Ja
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Ja
Gebruiksvergunning
Ja
HKZ-keurmerk
Nee
Aangesloten bij brancheorganisatie
Ja
Participatie met Brede School
Ja

Vergelijkbaar in de buurt

  • 't Wikveld1,6 km afstandMeerwijkweg 2 4, 5236 BM, 's-Hertogenbosch

Beoordelingen BSO 't Haaienhonk (gevestigd in BS De Caleidoscoop) - Empel

Er zijn 0 aanbevelingen geschreven
Terug naar boven