Home > Rotterdam > Prokino Kastanje

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over Prokino Kastanje - Rotterdam

Kinderdagverblijf Prokino Kastanje aan het Kastanjeplein in Rotterdam biedt kleinschalige, professionele kinderopvang aan in de wijk Schiebroek. Ons kinderdagverblijf is gevestigd in de Goede Herderkerk. Naast een goed pedagogisch klimaat, staat warme, liefdevolle en betrokken zorg centraal. Bij onze kinderopvang zijn alle kinderen van 0 tot 4 jaar van harte welkom! Ook kinderen met een handicap of chronische ziekte kunnen gebruik maken van onze kinderopvang.

Veel mogelijkheden
Kinderdagverblijf Prokino Kastanje is gevestigd op een prachtige locatie. Dit kinderdagverblijf in Rotterdam biedt, zowel binnen als buiten, veel mogelijkheden tot spelen, knutselen en spelactiviteiten. Dit kinderdagverblijf heeft een eigen buitenruimte met veel leuke, kindvriendelijke, speeltoestellen. Bij mooi weer wordt hier dan ook regelmatig gebruik van gemaakt.

Samenwerking met peuterspeelzaal
Prokino Kastanje werkt veel samen met de peuterspeelzaal op de Goede Herderschool in Schiebroek. De kinderen van het kinderdagverblijf en de kinderen van de peuterspeelzaal kunnen samen, als een groep, meedoen aan de spelactiviteiten. Ook is het mogelijk om het kinderdagverblijf te combineren met de peuterspeelzaal. Wij kunnen uw kind(eren) van uit de opvang naar de peuterspeelzaal brengen en/of halen. Op deze manier kunt u van beide voorzieningen gebruik maken, zonder dat u ingewikkelde haal- en brengschema's hoeft te regelen! En natuurlijk bieden we u gratis ruildagen.

Een vast dagschema
Prokino Kastanje hecht veel waarde aan het bieden van professionele opvang van kwaliteit. Wij willen dat de kinderen het aan niets ontbreekt. Om deze reden werken wij volgens een pedagogisch beleid. Zo werken onze beide groepen met een vast dagschema. Hierdoor ervaren de kinderen ritme en regelmaat. Dit geeft ze weer een veilig en vertrouwd gevoel. De baby's volgen we in hun eigen ritme. Bij hen hanteren we een apart dagprogramma.

Voor- en vroegschoolse educatie
Kinderdagverblijf Prokino Kastanje in Rotterdam werkt met het VVE-programma ‘Ben ik in Beeld' en ‘Puk & Ko'. Dit zijn ontwikkelingsgerichte programma's voor Voor- en Vroegschoolse educatie waarmee je jonge kinderen kunt ondersteunen in hun ontwikkeling. De programma's zijn speciaal ontwikkeld voor kinderdagverblijven en combineren belangrijke pedagogische en didactische inzichten. In de dagelijkse praktijk worden de kinderen veel voorgelezen uit een prentenboek dat vijf weken centraal staat en spelen de kinderen in de huis-, thema- en leeshoek. Zo worden de kinderen op een leuke manier voorbereid op school.

Veilige en vertrouwde basis
Prokino Kastanje heeft 2 groepen met maximaal 12 kinderen per dag. Alle kinderen die dit kinderdagverblijf bezoeken, zitten in een groep met een vaste samenstelling. Deze groep heeft een eigen ruimte met vaste pedagogisch medewerkers. Er is dus een veilige, vertrouwde basis en de kinderen leren elkaar en de pedagogisch medewerkers goed kennen.

Speerpunten
  • Voor- en Vroegschoole Educatie (VVE)
  • Kleinschalig
  • Professionele en enthousiaste medewerkers
Dag Aanvang Sluiting
Maandag 07:45 18:15
Dinsdag 07:45 18:15
Woensdag 07:45 18:15
Donderdag 07:45 18:15
Vrijdag 07:45 18:15
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Kinderdagverblijf Prokino Kastanje in de Rotterdamse wijk Schiebroek is maandag tot en met vrijdag van 07.45 uur tot en met 18.15 uur geopend. Onze locatie is alleen gesloten tijdens erkende feestdagen en in de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Openingstijden Prokino Kastanje
Maandag: 07.45 uur – 18.15 uur
Dinsdag: 07.45 uur – 18.15 uur
Woensdag: 07.45 uur – 18.15 uur
Donderdag 07.45 uur – 18.15 uur
Vrijdag 07.45 uur – 18.15 uur

Vervroegde en verlengde opvang
Indien u uw kind vroeger naar de opvang wilt brengen en/of later wilt ophalen, kijkt u dan eens bij onze locatie Prokino Ketelbinkie Schiebroek in Rotterdam. Dit kinderdagverblijf heeft ruimere mogelijkheden voor vervroegde (vanaf 06.30 uur) en verlengde opvang (tot 19.00 uur). Deze locatie is gevestigd aan de Berberisweg 354, eveneens in de wijk Schiebroek.

Flexibele opvang
Kinderdagverblijf Prokino Kastanje in Rotterdam Schiebroek biedt u zeer flexibele opvangmogelijkheden voor een wisselend aantal dagen per week. U kunt onder andere de opvang bij het kinderdagverblijf combineren met de naastgelegen peuterspeelzaal.
Prokino Kastanje biedt een uitgebreid aanbod aan contractvormen aan, zodat er altijd een contract te vinden is dat bij uw persoonlijke situatie past. U kunt bij ons kinderdagverblijf bijvoorbeeld vaste of flexibele dagen afnemen, maar wij bieden ook de mogelijkheid voor halve dagen. Combinaties zijn uiteraard ook mogelijk!
Vindt u op dit moment nog niet het flexibele contract dat bij u past? Neem gerust contact met ons op, wij zoeken graag met u naar de beste oplossing.

Ruildagen en incidentele opvang
Heeft u een keer opvang nodig op een andere dag? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Binnen een kwartaal kunt u, mits er voldoende ruimte is op de groep, altijd ruilen. Uiteraard is deze service geheel gratis. Daarnaast bieden we, naast uw reguliere contract, ook de mogelijkheid voor extra afname, bijvoorbeeld als u extra opvang nodig heeft voor een (halve) dag. De kosten hiervoor komen ook in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.
Tevens bieden we de mogelijkheid voor incidentele opvang.

Buitenspeelplaats
Ja
Uurtarief
€ 6,84
Aantal kindplaatsen
24
Maximale groepsgrootte
12
Luiers inclusief?
Ja
Flesvoeding inclusief?
Ja
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Ja, 'Ben ik in Beeld' en 'Puk & Ko'
Gebruiksvergunning
Ja
Aangesloten bij brancheorganisatie
Ja
BSO aanwezig
Nee

Vergelijkbaar in de buurt

Beoordelingen Prokino Kastanje - Rotterdam

Er zijn 0 aanbevelingen geschreven
Terug naar boven