Home > Rotterdam > Prokino Kastanjeboom

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over Prokino Kastanjeboom - Rotterdam

BSO Prokino Kastanjeboom aan het Kastanjeplein in Schiebroek biedt een speelse, veilige, creatieve en uitdagende omgeving voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Wij streven naar een persoonlijke aanpak, zodat de ontwikkeling van uw kind voorop staat en uw kind het leuk vindt om naar de BSO te gaan. Zit uw kind op de Goede Herderschool, de Stephanusschool, Wilgenlei of de Wilgenstam in de Rotterdamse wijk Schiebroek? Dan is hij of zij van harte welkom op buitenschoolse opvang Prokino Kastanjeboom. Ook kinderen met een extra zorgvraag zijn van harte welkom. Prokino heeft een ruimte in de Goede Herderschool.

Kleinschalige buitenschoolse opvang
Prokino Kastanjeboom is een kleinschalige buitenschoolse opvang en bestaat sinds 2009. Sinds de opening zijn we een vertrouwd adres voor de opvang van uw kind(eren). We werken hier met twee pedagogisch medewerkers. Onze locatie biedt ruimte aan twee groepen voor maximaal 30 kinderen totaal. We hebben een BSO ruimte en kunnen daarnaast gebruik maken van het speellokaal en de aula van de school. BSO Prokino Kastanjeboom werkt veel samen met buitenschoolse opvang Prokino Fatima en Prokino Ketelbinkie Schiebroek.

Opvang van kwaliteit
Onze locatie voor buitenschoolse opvang biedt genoeg gelegenheid tot spelen. De vaste medewerkers van Prokino Kastanjeboom werken al vele jaren bij Prokino en daar zijn we trots op. Alle medewerkers zijn pedagogisch geschoold en spelen in op de ontwikkelingsfasen van uw kinderen. Daarnaast besteden zij aandacht aan de sociale interactie van kinderen onderling en met volwassenen. Naast ons vaste team werken we met een vaste groep invalleidsters; op deze manier ziet uw kind altijd een vertrouwd gezicht. BSO Prokino Kastanjeboom biedt opvang aan van hoge kwaliteit.

Tal van spelactiviteiten
Wanneer de school 's middags uitgaat, worden de kinderen in onze groepsruimte opgevangen met een glas drinken en vers fruit. Zo kunnen ze even bijkomen van de drukke schooldag. Daarna hebben de kinderen de gelegenheid om mee te doen met een van de spelactiviteiten, georganiseerd door onze medewerkers. Tevens kunnen ze er voor kiezen om vrij te spelen; wij hebben tal van spelmaterialen om te knutselen, lezen, spelletjes te spelen of buiten te spelen.

Op de BSO werken we met het door Prokino ontwikkelde BSO Activiteitenprogramma ‘DOEN!’. Aan de hand van verschillende thema’s leren kinderen van alles wat met dit thema te maken heeft. Deze activiteiten zijn geïntegreerd in de dagactiviteiten voor de hele groep.

Speerpunten
  • BSO Activiteitenprogramma DOEN!
  • Kleinschalig
  • Professionele en enthousiaste medewerkers
Dag Aanvang Sluiting
Maandag 06.30 18.30
Dinsdag 06.30 18.30
Woensdag 06.30 18.30
Donderdag 06.30 18.30
Vrijdag 06.30 18.30
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

BSO Prokino Kastanjeboom, gehuisvest in de Goede Herderschool in Schiebroek, heeft ruime openingstijden. Wij bieden buitenschoolse opvang voor een wisselend aantal dagen per week. U kunt dus zelf bepalen wanneer u uw kind naar onze opvang brengt. De openingstijden van Prokino Kastanjeboom sluiten naadloos aan op de schooltijden van uw kind(eren). Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is onze buitenschoolse opvang geopend van 14.45 uur tot 18.30 uur. Op woensdag zijn wij van 12.20 uur tot 18.30 uur geopend. Onze locatie is alleen tijdens erkende feestdagen en in de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar gesloten.


Openingstijden BSO Prokino Kastanjeboom
Maandag: 14.45 uur – 18.30 uur
Dinsdag: 14.45 uur – 18.30 uur
Woensdag: 12.20 uur – 18.30 uur
Donderdag: 14.45 uur – 18.30 uur
Vrijdag: 14.45 uur – 18.30 uur


Voorschoolse opvang
Naast buitenschoolse opvang, biedt Prokino Kastanjeboom ook voorschoolse opvang. Dit is mogelijk vanaf 07.00 uur tot aanvang van de school. Bij de voorschoolse opvang is het mogelijk om bijvoorbeeld rustig een spelletje te doen of een boekje te lezen. De kinderen worden daarna door de medewerkers naar school gebracht.

Vervroegde en verlengde opvang
Indien u uw kind vroeger naar de opvang wilt brengen, bieden wij vervroegde opvang vanaf 06.30 uur. Tevens is het mogelijk om verlengde opvang af te nemen. Indien u hier behoefte aan heeft kunt u contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Vakantieopvang
Tijdens de schoolvakanties is Prokino Kastanjeboom maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.30 uur geopend. Indien u een contract heeft voor voorschoolse opvang tijdens de vakantieweken, kunt u uw kind(eren) ook tijdens de schoolvakantiedagen brengen vanaf 07.00 uur. Ook tijdens deze periode is het mogelijk om zowel vervroegde als verlengde opvang af te nemen.

Flexibele opvang
BSO Prokino Kastanjeboom in Rotterdam Schiebroek biedt u zeer flexibele opvangmogelijkheden voor een wisselend aantal dagen per week. We bieden een uitgebreid aanbod aan contractvormen aan, zodat er altijd een contract te vinden is dat bij uw persoonlijke situatie past. U kunt bij onze BSO bijvoorbeeld vaste of flexibele dagen afnemen, maar wij bieden ook de mogelijkheid voor halve dagen. Combinaties zijn uiteraard ook mogelijk!
Vindt u op dit moment nog niet het flexibele contract dat bij u past? Neem gerust contact met ons op, wij zoeken graag met u naar de beste oplossing.

Ruildagen en incidentele opvang
Heeft u een keer opvang nodig op een andere dag? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Binnen een kwartaal kunt u, mits er voldoende ruimte op de groep is, altijd ruilen. Uiteraard is deze service geheel gratis. Naast uw reguliere contract bieden we ook de mogelijkheid om extra dagen af te nemen. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en om de mogelijkheden te bespreken.
Tevens biedt BSO Prokino Kastanjeboom de mogelijkheid voor incidentele opvang.

Aantal kindplaatsen
30
Kinderen per begeleidster
1 op 10
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Gebruiksvergunning
Ja
Aangesloten bij brancheorganisatie
Ja

Vergelijkbaar in de buurt

Beoordelingen Prokino Kastanjeboom - Rotterdam

Er zijn 0 aanbevelingen geschreven
Terug naar boven