Kinderopvang in Maastricht, 74 locaties gevonden

Straal:

500m 1km 2km 5km 10km 15km +

Sorteer op:

Kinderopvang Maastricht

Kinderopvang in Maastricht is doorgaans mogelijk vanaf 3 maanden. Kinderen gaan dan naar een kinderdagverblijf of gastouder in Maastricht. Als jouw kindje twee jaar wordt mag het ook naar de peuterspeelzaal. Meestal is de peuterspeelzaal twee dagdelen in de week. Als een kind 4 jaar wordt gaat hij naar school. Dat kan gecombineerd worden met een BSO (BuitenSchoolse Opvang) of gastouder. Een BSO is vaak onderdeel van een kinderdagverblijf.

Gastouders Maastricht

In Maastricht en omgeving kun je een beroep doen op een gastouder. Zij kunnen de kinderen opvangen op hun eigen adres of in het huis van de kinderen. Dat betekent, dat de locatie van een gastouder niet per se in de directe omgeving hoeft te zijn. Als je een gastouder vindt, die goed bij jullie past en op jullie eigen adres wil werken, dan hoeft die persoon dus niet in de directe omgeving te wonen.

Kinderdagverblijf Maastricht

In Maastricht vind je bijna 50 kinderdagverblijven. Dat betekent dat je veel keuze hebt en naast de locatie ook best eisen kunt stellen aan de visie en werkwijze van het kinderdagverblijf. Op kinderopvang.org kun je informatie lezen, die door het kinderdagverblijf in Maastricht is geplaatst maar ook ervaringen van andere ouders lezen. Zo krijg je een nog beter beeld van de sfeer en werkwijze van het kinderdagverblijf.

Het verschil tussen een gastouder en een kinderdagverblijf

Het grootste verschil tussen een kinderdagverblijf in Maastricht en een gastouder is de kleinschaligheid. Op een kinderdagverblijf zijn de groepen groter. De groepen worden veelal ingedeeld op leeftijd. Bij een gastouder is er een veel kleiner groepje kinderen. In de praktijk zijn dat groepjes van drie of vier kinderen tegelijk. Dat zijn vaak kinderen uit hetzelfde gezin en de leeftijden variëren dus meer. Een ander belangrijk verschil tussen een kinderdagverblijf en een gastouder is de locatie. Een gastouder in Maastricht vangt een kind op in het huis van de gastouder of van het kind zelf. De locatie van een kinderdagverblijf is meestal de enige plek waar kinderen worden opgevangen door de kinderopvangorganisatie.

Zowel kinderdagverblijven als gastouders moeten aan een hele lijst eisen voldoen om kinderen te mogen opvangen. Jouw eigen voorkeuren zijn dus doorslaggevend voor de keuze voor een gastouder of een kinderdagverblijf.

Kinderopvang in Maastricht vind je bij kinderopvang.org. En mocht er nog een organisatie ontbreken, laat ons dat dan weten en wij voegen die organisatie (of gastouder) toe. Zo biedt kinderopvang.org het beste totaaloverzicht van kinderopvang in Maastricht.