Home > Kinderopvangtoeslag

Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, kun je van de overheid kinderopvangtoeslag krijgen. Hiermee komt men je tegemoet in de kosten van kinderopvang. De voorwaarden waar je aan moet voldoen zijn onder andere:

Zie de site van de Rijksoverheid voor de volledige lijst met voorwaarden.

 

Hoeveel kinderopvangtoeslag krijg je?

Net als bij andere toeslagen is de hoogte van de overheidsbijdrage van je kinderopvangtoeslag afhankelijk van je toetsingsinkomen. Heb je een partner, dan telt zijn of haar toetsingsinkomen ook mee voor de kinderopvangtoeslag. Dit is dus inclusief jullie salaris, uitkering en/of pensioen. Bereken zelf je toetsingsinkomen op de website van de Belastingdienst Toeslagen.

 

Ook je werkgever betaalt mee aan kinderopvangtoeslag

Je werkgever is verplicht om mee te betalen aan de kosten van kinderopvang. Deze bijdrage maakt ook onderdeel uit van de kinderopvangtoeslag en is niet afhankelijk van je inkomen, maar van de kosten van de kinderopvang. Hier hoef je zelf niets voor aan te vragen, want dit regelt de Belastingdienst voor je. Zowel de overheidsbijdrage als de werkgeversbijdrage worden in 1 keer uitgekeerd door de Belastingdienst.

 

Meer weten over kinderopvangtoeslag?

De BelastingTelefoon kan al je vragen beantwoorden over kinderopvangtoeslag. Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van de Belastingdienst Toeslagen.