Home > Heel > Gastouder Heel, Madeleine

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over Gastouder Heel, Madeleine - Heel

Hoi, ik ben Madeleine Burrekers en sinds 1987 werk ik in de kinder- en gehandicaptenopvang. De eerst jaren werkte ik in de gehandicaptenzorg zowel met kinderen als volwassenen. Daarna ben ik gaan werken in de "gewone" kinderopvang vooral bij peuterspeelzalen en BSO's. Sinds 2005 ben ik eigenaar van mijn eigen gastouderopvang Mad’splace2bee en ik vind het nog steeds het leukste werk wat er is. Ik zorg dat de kinderen zich welkom voelen en ik stimuleer ze samen met de ouders om zich te ontwikkelen tot kleuters met zelfvertrouwen!

Ik werk zelfstandig en deel mijn eigen uren in. Ik heb kindjes van 0 t/m 4 jaar en dat 5 dagen in de week. Doordat ik veel vraagouders heb die onregelmatig werken, zijn mijn werktijden heel flexibel en zo kan een dag van 06.30 tot 19:00 uur duren! Ik probeer vraagouders zo veel mogelijk tegemoet te komen in hun opvangvraag en ondanks deze flexibiliteit heb ik toch een dagritme om de kindjes een houvast te geven. Tussendoor pas ik me, aan de ritmes van de kinderen aan, zeker in het geval van baby’s.

De kinderen spelen met elkaar, met speelgoed en knutselmateriaal dat hen uitdaagt in hun ontwikkeling zowel lichamelijk, cognitief als sociaal-emotioneel. We knutselen, lezen, kleuren, puzzelen en doen spelletjes aan tafel, gezamenlijk maar ook individueel aangepast aan de fase waarin het kind zit. We gaan regelmatig naar buiten om te spelen met allerlei buitenspeelgoed. Ik heb een tuin, maar ook achter het huis is een natuurgebied waar we heerlijk wandelen en op ontdekking kunnen gaan.

Ik werk met thema's die ik of zelf verzin of aan de hand van de VVE programma's. Van het VVE-programma's van Kiki de beer heb ik een training gevolgd en daarnaast heb ik het VVE programma van Meneer Aap van Gastouderland. Voor deze thema's verzamel ik o.a boeken, liedjes, woordkaarten, speelgoed, knutselwerkjes en kleurplaten. De themas sluiten aan bij feestdagen of de tijd van het jaar. Of een thema dat gewoon leuk is voor de kinderen!

Gezien mijn achtergrond en opleiding in de gehandticaptenzorg zou ik het heel leuk vinden als kindjes met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking de boel komen opvrolijken!

Als u meer informatie wilt, bel me of loop eens binnen dan kunnen we altijd een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Speerpunten
  • gezamenlijk en individueel spelen
  • Buiten spelen
  • thematisch werken
Dag Aanvang Sluiting
Maandag 6:30 19:00
Dinsdag 6:30 19:00
Woensdag 6:30 19:00
Donderdag 6:30 19:00
Vrijdag 6:30 19:00
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

feestdagen gesloten

Buitenspeelplaats
Ja
Uurtarief
€ 5
Aantal kindplaatsen
6
Kinderen per begeleidster
6
Maximale groepsgrootte
6
Luiers inclusief?
Nee
Flesvoeding inclusief?
Nee
Horizontale groepen
Nee
Verticale groepen
Ja
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Ja, VVE Kiki, VVE Aap!
Gebruiksvergunning
Nee
HKZ-keurmerk
Nee
Aangesloten bij brancheorganisatie
Ja, branchevereniging kinderopvang
Participatie met Brede School
Nee