Home > Haarlem > Het Bonte Huis

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over Het Bonte Huis - Haarlem

Met een frisse kijk op de antroposofie bieden wij al meer dan tien jaar kleinschalige kinderopvang aan voor kinderen van 20 maanden tot vier jaar.
HET BONTE HUIS biedt een veilige omgeving waar veel ruimte is voor begeleiding en ontwikkeling op weg naar een evenwichtig mens.

Speerpunten
 • kleinschalig ( groep met zes kindjes)
 • kunstzinnig
 • weinig prikkels
Dag Aanvang Sluiting
Maandag 8:00 uur 18:00 uur
Dinsdag 8:00 uur 18:00 uur
Woensdag 8:00 uur 18:00 uur
Donderdag 8:00 uur 18:00 uur
Vrijdag 8:00 uur 12:30 uur
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Per vakantie hebben wij afwijkende openingstijden.

Buitenspeelplaats
Ja
Uurtarief
€ 8,-
Aantal kindplaatsen
6
Kinderen per begeleidster
6
Maximale groepsgrootte
6
Luiers inclusief?
Ja
Flesvoeding inclusief?
Nee
Horizontale groepen
Nee
Verticale groepen
Ja
Flexibele opvang
Nee
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Gebruiksvergunning
Ja
HKZ-keurmerk
Nee
Aangesloten bij brancheorganisatie
Ja
BSO aanwezig
Nee

Vergelijkbaar in de buurt

 • Kakelbont0,4 km afstandNieuwe Gracht 16, 2011 NE, Haarlem

Beoordelingen Het Bonte Huis - Haarlem

Er zijn 3 aanbevelingen geschreven
 • Het Bonte Huis is een warm nest, zo heb ik het ervaren. Mijn zoon heeft er 2 jaar, 2 dagen per week gezeten en heeft er een hele waardevolle en mooie tijd gehad.
  De plek heeft een leuke tuin waar de kinderen heerlijk buiten kunnen zijn in de grote zandbak. De kippetjes en konijnen maken het extra huiselijk.
  Het eten, speelgoed, liedjes, inrichting etc. zijn op antroposofische basis en van natuurlijke materialen, pure bron. Er is een duidelijk ritme voor de kinderen in de dag, dat geeft rust en daarbinnen is er volop ruimte voor de eigen ontplooing van het kind. Geen voorgekauwde knutselwerkjes, maar heerlijk vanuit hun eigen kern aan de slag.
  Mijn zoon had er zijn eerste vriendjes en maatjes en kon er volledig zichzelf zijn.
  Barbara en de andere medewerkers gaven ook de feedback mee waar je wat mee kon. Ze kijken bewust naar ieder kind en dat gaat verder dan 'hij heeft lekker gespeeld', 'vandaag 3 keer geplast' oid.
  Kortom een heerlijke plek om als kind een deel van de tijd op te groeien!

  10/10

  Geschreven op 11-03-2013 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Ik kan Het Bonte Huis helemaal aanbevelen.
  Barbara kijkt individueel naar elk kind. Er worden leuke aktiviteiten aangeboden zoals knutselen, verven, pasta, jam maken, enz.
  Het speelgoed is van goede kwaliteit. Er zijn verschillende dieren (konijn, kippen) waar de kinderen kennis mee kunnen maken en aaien.
  Als je in de ochtend je kind brengt mag je nog blijven voor een kopje koffie, dus is er altijd genoeg ruimte om van je kind in rust afscheid te kunnen nemen en van de gezellige sfeer te genieten. De ruimte is heel mooi ingericht zodat je je meteen welkom en op je gemak voelt.
  Barbara schrijft elke dag in een boekje wat jouw kind in de tijd dat je hem niet gezien hebt gedaan heeft, zodat je het na kunt lezen als je je kind ophaalt.
  Mijn dochter vond het heel leuk in Het Bonte Huis.

  10/10

  Geschreven op 29-10-2012 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • De opvang bij Het Bonte Huis is heel erg fijn. Barbara is rustig, liefdevol en professioneel en duidelijk tegelijk. Ze denkt op een persoonlijke manier mee in de opvoeding. Ook de andere medewerkers stralen aandacht en rust uit. De plek is kleinschalig, plezierig en warm, speelgoed is degelijk klassiek van hout en steen. Er wordt veel gespeeld op het binnenplaatsje, waar een zandbak en kippetjes zijn. Behalve praktische en flexibele opvang ervaar ik Het Bonte Huis vooral ook als een verrijkende en positieve plek voor mijn kind om tijd door te brengen.

  10/10

  Geschreven op 21-10-2012 door ouders van kinderen bij deze opvang

Terug naar boven