Home > Grootegast > SKSG Jodocus

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over SKSG Jodocus - Grootegast

Ligging/gebouw
Het kindercentrum is gehuisvest in het Multi Functioneel Centrum (MFC) aan de Bovenweg 58 in Grootegast en biedt opvang aan SKSG Jodocus (KDV), SKSG Draaimolen (PSZ) en SKSG Mallemolen (BSO). In 2014 zullen we het nieuwe kindercentrum betrekken, dat wordt gebouwd samen met het verzorgingshuis Het Hooge Heem. Het gebouw ligt aan de rand van het dorp Grootegast. Er is bij het MFC voldoende parkeerruimte.

Opvangvormen
SKSG Jodocus Grootegast verzorgt dagopvang in twee verticale groepen voor kinderen van 0-4 jaar. Daarnaast zijn er vier peuterspeelzaalgroepen in SKSG Draaimolen voor kinderen van 2-4 jaar. en de buitenschoolse opvang in SKSG Mallemolen voor kinderen van 4-13 jaar.

Het kindercentrum
Dit kindercentrum is gevestigd in een oude (huishoud)school. De beide kinderdagverblijfgroepen zijn op de begane grond, evenals bij één groep de slaapkamer. De andere groep heeft ook slaapkamers op de eerste verdieping. Rondom het kindercentrum zijn, met op de leeftijd afgestemde speeltoestellen, verschillende tuinen voor alle opvangvormen. Voor elke opvangvorm kan de tuin worden afgesloten, maar ook spelen de kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal weleens samen als we de hekken openzetten.
Door het relatief kleine kindercentrum kennen de pedagogisch medewerkers alle kinderen. Zij stellen het kind centraal. Door goed naar het kind te kijken en te luisteren kunnen we het begeleiden, stimuleren of op het juiste moment een stapje terugdoen. Onze professionele pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat 'verkenningstochten' in en buiten de groep veilig en vertrouwd worden ondernomen. In het oude, karakteristieke gebouw zijn op de groepen verschillend ingerichte speelhoeken. Onder deskundige begeleiding worden de kinderen steeds weer uitgedaagd en gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Er wordt zowel op het kinderdagverblijf als de peuterspeelzaal gewerkt met de thema’s van Piramide.

Piramide
De pedagogisch medewerkers op de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf werken met Piramide. Piramide is een programma voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Het richt zich op allerlei ontwikkelingsgebieden, zoals de sociaal emotionele ontwikkeling, de persoonsontwikkeling en redzaamheid, de motorische ontwikkeling en de taal- en denk ontwikkeling. Er worden door het jaar heen verschillende thema’s aangeboden, bijvoorbeeld feest, water en herfst. Binnen een thema worden er op verschillende manieren verschillende aantrekkelijke activiteiten voor kinderen aangeboden. Voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben is er tutoring: individuele kinderen of zeer kleine groepjes worden ondersteund en krijgen extra tijd. Maar ook voor de pientere kinderen is er extra tijd en aandacht om nieuwe dingen te leren.

Dag Aanvang Sluiting
Maandag 07:00 18:00
Dinsdag 07:00 18:00
Woensdag 07:00 18:00
Donderdag 07:00 18:00
Vrijdag 07:00 18:00
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Verlengde opvang tot 18.30 uur is mogelijk.

Buitenspeelplaats
Ja
Uurtarief
€ http://www.sksg.nl/tarieven_/
Aantal kindplaatsen
35
Luiers inclusief?
Ja
Flesvoeding inclusief?
Ja
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Nee
Gebruiksvergunning
Ja
HKZ-keurmerk
Ja
BSO aanwezig
Ja

Vergelijkbaar in de buurt

  • Jaribabo0,1 km afstandBovenweg 56A, 9861 GJ, Grootegast

Beoordelingen SKSG Jodocus - Grootegast

Er zijn 0 aanbevelingen geschreven
Terug naar boven