Home > Groningen > SKSG Mirakel

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over SKSG Mirakel - Groningen

Kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Opvangvormen
SKSG Mirakel verzorgt twee vormen van dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar: reguliere en flexibele opvang. Bij de laatste vorm kunt u uw kind op wisselende tijden op laten vangen. Daarnaast verzorgt SKSG Mirakel Peuterspeelzaal voor peuters van 2-4 jaar.

Sfeer en omgeving
SKSG Mirakel is gevestigd in het prachtige pand van de Jonge Onderzoekers Groningen (JOG) aan de Dirk Huizingastraat (Oosterparkwijk). Het UMCG bevindt zich op een steenworp afstand.

Kinderdagopvang (0 tot 4 jaar)
De kinderdagopvang van SKSG Mirakel heeft een vertrouwde en ontspannen sfeer, waarin jonge kinderen zichzelf kunnen zijn en samen kunnen spelen. Onze pedagogisch medewerkers geven uw kind volop aandacht, begeleiding en verzorging in een vaste groep (stamgroep). De allerjongsten worden opgevangen in de babygroep. De peuters leren spelenderwijs van activiteiten rond diverse thema’s. SKSG Mirakel biedt een veilige basis voor de kinderen. Wij streven ernaar dat kinderen zich bij ons net zo veilig en geborgen voelen als thuis. Wij staan open voor de inbreng van de kinderen. Ook de deuren in ons kindercentrum staan letterlijk vaak open. Zo kunnen kinderen vrijuit van de ene naar de andere groep lopen of kruipen. Bovendien biedt het extra speelruimte en uitdaging. De inrichting van Mirakel nodigt kinderen uit om veel dingen zelfstandig te doen. Een voorbeeld hiervan zijn de open speelgoedkasten met ontwikkelingsgericht spelmateriaal. Bij SKSG Mirakel komen alle ontwikkelingsgebieden spelenderwijs en gestructureerd aan bod met het voor- en vroegschools programma (VVE). Dit ontwikkelingsstimuleringsprogramma zorgt voor een goede afstemming op wat de kinderen nodig hebben. Dankzij individuele begeleiding kunnen kinderen ‘met een voorsprongetje’ aan het volgende thema starten en kinderen die het nodig hebben krijgen een steuntje in de rug. Bij SKSG Mirakel is er ruimte voor bouwen, creatieve activiteiten, een boekje lezen en buiten spelen!

Openingstijden
Standaard openingstijden 7.30 uur tot 18.00 uur
Verlengde opvang mogelijk van 7.00 uur tot 7.30 uur en van 18.00 uur tot 18.30 uur

Dag Aanvang Sluiting
Maandag 07:30 18:00
Dinsdag 07:30 18:00
Woensdag 07:30 18:00
Donderdag 07:30 18:00
Vrijdag 07:30 18:00
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Verlengde opvang van 07.00 - 18.30 uur in overleg mogelijk

Buitenspeelplaats
Ja
Aantal kindplaatsen
34
Luiers inclusief?
Ja
Flesvoeding inclusief?
Ja
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Ja
Gebruiksvergunning
Ja
HKZ-keurmerk
Ja
Aangesloten bij brancheorganisatie
Ja
BSO aanwezig
Nee

Vergelijkbaar in de buurt

 • SKSG Mirakel0,1 km afstandDirk Huizingastraat 13, 9713 GL, Groningen
 • Loetjoe0,2 km afstandDamsterdiep 215, 9713 ED, Groningen

Beoordelingen SKSG Mirakel - Groningen

Er zijn 4 aanbevelingen geschreven
 • Ik sluit me helemaal aan bij de vorige aanbevelingen. Mijn zoon van bijna 3 jaar is op de babygroep begonnen en zit nu bijna een jaar op de kaboutergroep (0-4 jr). Hij gaat er met veel plezier heen en vermaakt zich prima. De leidsters zijn allen hartstikke goed, sociaal vaardig en deskundig. Overleg is altijd mogelijk en zij hebben zowel oog voor de ontwikkeling en behoeften van het kind als ook een luisterend oor naar de ouders. Er is weinig verloop van leidsters en aangezien de opvang uit 3 groepen bestaat, kennen de kinderen alle leidsters, alle andere kinderen en hun ouders. Het is een heel gezellig clubje. Er wordt veel buiten gespeeld, wat mijn zoon heerlijk vindt, en er worden veel (buiten)activiteiten georganiseerd. De locatie ziet er altijd verzorgd en schoon uit. Ik breng mijn kind altijd met een zeer gerust en blij hart naar SKSG Mirakel; echt een aanrader!

  10/10

  Geschreven op 02-12-2014 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Mijn dochter gaat met heel veel plezier naar deze opvang en wij laten haar met een zeer gerust hart achter. De leidsters zijn erg hartelijk en zien goed wat mijn kind nodig heeft. Van de drie verschillende groepen kennen de leidsters alle kinderen en ouders en de kinderen spelen ook vaak samen. De ruimtes zijn schoon en gezellig ingericht en bovendien is er heel goed nagedacht over de veiligheid van de kinderen. Er is veel verschillend spelmateriaal en er zijn hoekjes waar kinderen zich even rustig kunnen terugtrekken.
  Slaaptijden worden goed bijgehouden en de leidsters weten altijd precies hoeveel elk kind gegeten heeft en bij het halen en brengen is er altijd tijd om even te praten.
  Er worden ook veel activiteiten ondernomen met kinderen (en ouders), bijvoorbeeld een uitstapje naar de kinderboerderij, blaadjes en takjes zoeken om een moeras te maken voor het thema Krokodil, en de eerder genoemde Opa&Oma-dag en het Jaarfeest.
  Ik ben heel blij met deze opvang.

  10/10

  Geschreven op 28-11-2014 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Dit is echt een top-KDV! Het is een heerlijk licht en fris gebouw, een heel stabiel team met deskundige en enthousiaste begeleiders en een hele goede sfeer. Onze beide kinderen (inmiddels 3 en 4) zijn hier als baby al gestart, dus we komen hier al heel wat jaren. Over een half jaar nemen we in verband met een verhuizing helaas afscheid, met pijn in ons hart!

  9/10

  Geschreven op 28-11-2014 door ouders van kinderen bij deze opvang

 • Liefdevolle opvang, leuke activiteiten, gezellige en warme leidsters met verstand van zaken. Kleinschalig en daardoor heel vertrouwde sfeer. Ze werken met thema's die behalve leerzaam ook heel goed in elkaar zitten. Over slapen, krokodillen of in en om het huis. Mijn dochter baalt echt als ze naar huis moet.
  Elk jaar geven ze een hartstikke leuk feest, ouders nemen zelf van alles mee. Heel leuk om zo ook de oudere van alle kinderen eens te zien. Ook organiseren ze een dag voor opa's en oma's.
  Ik vertrouw deze mensen voor 100% met mijn kind.

  10/10

  Geschreven op 22-03-2014 door ouders van kinderen bij deze opvang

Terug naar boven