Home > Groningen > SKSG Poolster

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over SKSG Poolster - Groningen

Ligging/gebouw
In een voormalig schoolgebouw aan de Huygensstraat (Grunobuurt) vindt u SKSG Poolster. Wij zijn goed te bereiken met de auto of per fiets.

Opvangvormen
SKSG Poolster verzorgt twee vormen van kinderdagopvang voor kinderen van 0-4 jaar: reguliere en flexibele opvang. Bij de laatste vorm kunt u uw kind op wisselende tijden op laten vangen. Ook verzorgt SKSG Poolster Peuterspeelzaal voor peuters van 2-4 jaar. Daarnaast bevinden zich in het kindercentrum vijf groepen voor buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-13 jaar.

Junioropvang
SKSG Poolster biedt ook Junioropvang. In de leeftijd van 3 tot 6 jaar gebeurt er veel in een kinderleven. Kinderen maken in deze fase van hun leven grote ontwikkelingen door. Ze gaan bijna naar school of ze zitten er net op. Of ze gaan voor het eerst naar de buitenschoolse opvang en nemen afscheid van de kinderdagopvang. Deze kinderen hebben veel indrukken te verwerken. Het is daarom belangrijk dat zij de mogelijkheid krijgen om sociaal gedrag te ontwikkelen dat bij hun leeftijd past. In een omgeving met kinderen die in dezelfde of meest naaste ontwikkelingsfase zitten. Daardoor kunnen de kinderen elkaar leren helpen en waarderen. De Junioropvang is voor alle kinderen van 3 tot 6 jaar die ons kinderdagverblijf (KDV) of onze buitenschoolse opvang (BSO) al gebruiken of willen gaan gebruiken. Ook kinderen die geen BSO nodig hebben kunnen gebruik maken van de Junioropvang.

Het kindercentrum
“Motto SKSG Poolster: waar ieder kind op zijn eigen manier kan schitteren.”
SKSG Poolster is een groot kindercentrum, maar het gebouw is speels ingedeeld in kleinere eenheden waardoor er een knusse sfeer heerst. De ruimtes waarin de kinderen worden opgevangen zijn prachtig licht en ruim. Het gebouw ademt de sfeer van vroeger uit. Uiteraard zijn alle voorzieningen geheel eigentijds en voldoen ze ruimschoots aan de kwaliteitsnormen die voor de kinderopvang zijn vastgesteld. We beschikken over een grote buitenruimte waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen. Onze allerkleinsten kunnen in slaaphuisjes buiten slapen. Wij hebben geluk want het Stadspark (met kinderboerderij!), bevindt zich op loopafstand. Kenmerkend voor onze pedagogische aanpak is een positieve benadering, zelfstandigheidbevordering en het combineren van structuur met flexibiliteit. Daarnaast hechten wij waarde aan de aard en eigenheid van onze kinderen. In ons pedagogisch werkplan kunt u meer lezen over onze werkwijze.

Openingstijden
Standaard openingstijden 7.30 uur tot 18.00 uur
Verlengde opvang mogelijk van 7.00 uur tot 7.30 uur en van 18.00 uur tot 18.30 uur

Buitenschoolse opvang
SKSG Poolster is een ontmoetingsplek voor kinderen, een fijne plek om te spelen en te leren. Onze visie is dat kinderen zich ontwikkelen door te spelen en te ontdekken en daar is bij Poolster alle ruimte voor. Wij spelen in op wat ieder kind individueel en wat de groep als geheel nodig heeft. Er is een grote verscheidenheid aan creatieve materialen en speelgoed om te ontdekken. De groepen hebben verschillende hoeken om te knutselen, bouwen, lezen of computeren. Wij werken veel samen met het buurtcentrum Stadspark waar wij gebruik mogen maken van verschillende ruimtes zoals bijvoorbeeld het Science lokaal: een mooie ruimte voor timmeren, zagen en andere stoere knutselactiviteiten!

Aangesloten scholen
De Starter (Parkweg)
De Starter (Concourslaan)
Triangel (Rode Kruislaan)
Tamarisk (Canadalaan)

Dag Aanvang Sluiting
Maandag 07:30 18:00
Dinsdag 07:30 18:00
Woensdag 07:30 18:00
Donderdag 07:30 18:00
Vrijdag 07:30 18:00
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Verlengde opvang van 07.00 - 18.30 uur is in overleg mogelijk

Aantal kindplaatsen
75
Luiers inclusief?
Ja
Flesvoeding inclusief?
Ja
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Ja
Gebruiksvergunning
Ja
HKZ-keurmerk
Ja
BSO aanwezig
Ja

Vergelijkbaar in de buurt

  • SKSG Ster0,3 km afstandVerzetsstrijderslaan 2a, 9727 CE, Groningen

Beoordelingen SKSG Poolster - Groningen

Er zijn 0 aanbevelingen geschreven
Terug naar boven