Home > Groningen > SKSG Merdeka

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over SKSG Merdeka - Groningen

SKSG Merdeka is gevestigd in een nieuw gebouw, samen met peuterspeelzaal Robbedoes, aan de Molukkenstraat (Indische Buurt). Het gebouw heeft de vorm van een huis en staat naast basisschool Het Karrepad. Direct bij het kindercentrum is een baby- en peutertuin. SKSG Merdeka is onderdeel van Vensterschool Het Koorenspoor.

Opvangvormen
SKSG Merdeka heeft op deze hoofdlocatie twee groepen voor kinderdagopvang (0-4 jaar). Daarnaast verzorgt SKSG Merdeka Peuterspeelzaal voor peuters van 2-4 jaar. Daarnaast bevinden zich in het kindercentrum twee groepen voor buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-8 jaar.

Junioropvang
SKSG Merdeka biedt ook Junioropvang. In de leeftijd van 3 tot 6 jaar gebeurt er veel in een kinderleven. Kinderen maken in deze fase van hun leven grote ontwikkelingen door. Ze gaan bijna naar school of ze zitten er net op. Of ze gaan voor het eerst naar de buitenschoolse opvang en nemen afscheid van de kinderdagopvang. Deze kinderen hebben veel indrukken te verwerken. Het is daarom belangrijk dat zij de mogelijkheid krijgen om sociaal gedrag te ontwikkelen dat bij hun leeftijd past. In een omgeving met kinderen die in dezelfde of meest naaste ontwikkelingsfase zitten. Daardoor kunnen de kinderen elkaar leren helpen en waarderen. De Junioropvang is voor alle kinderen van 3 tot 6 jaar die ons kinderdagverblijf (KDV) of onze buitenschoolse opvang (BSO) al gebruiken of willen gaan gebruiken. Ook kinderen die geen BSO nodig hebben kunnen gebruik maken van de Junioropvang.

Het kindercentrum
SKSG Merdeka betekent vrijheid in het Maleis. Bij ons zijn alle kinderen welkom. Het kind staat centraal en wij gaan uit van de eigenheid van elk kind. Het draait om respect en gezelligheid! Door goed naar het kind te kijken en te luisteren kunnen we het begeleiden, stimuleren of op het goede moment een stapje terugdoen. Alle ontwikkelingsgebieden komen spelenderwijs en gestructureerd aan bod met het voor- en vroegschoolse programma Piramide. Kinderen die het nodig hebben, krijgen met dit programma een steuntje in de rug. SKSG Merdeka ligt in het Molukkenplantsoen; we maken volop gebruik van de omgeving.

Openingstijden
Openingstijden 7.30 tot 18.00 uur

Buitenschoolse opvang
In deze locatie van SKSG Merdeka worden kinderen van 4-12 jaar opgevangen. Het kind staat centraal en wij gaan uit van de eigenheid van elk kind. Het draait om respect en gezelligheid. Door goed naar het kind te kijken en te luisteren kunnen we het begeleiden, stimuleren of op het goede moment een stapje terugdoen. Het spellokaal van OBS Karrepad staat tot onze beschikking. Bovendien ligt SKSG Merdeka tegen het Molukkenplantsoen aan; we maken volop gebruik van de groene omgeving.

Aangesloten scholen
Karrepad (Molukkenstraat)
Karrepad (van Oldebarneveldlaan)
Kleine Wereld (Celebesstraat)

Openingstijden
VSO van 07.30 uur tot 08.30 uur
BSO na schooltijd tot 18.00 uur (verlengde opvang tot 18.30 uur is in overleg mogelijk)
Tijdens vakanties opvang van 07.30 uur tot 18.00 uur (verlengde opvang tot 18.30 uur is in overleg mogelijk)

Dag Aanvang Sluiting
Maandag 07:30 18:30
Dinsdag 07:30 18:30
Woensdag 07:30 18:30
Donderdag 07:30 18:30
Vrijdag 07:30 18:30
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Voor feestdagen gelden afwijkende openingstijden.

Buitenspeelplaats
Ja
Aantal kindplaatsen
35
Luiers inclusief?
Ja
Flesvoeding inclusief?
Ja
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Ja
Gebruiksvergunning
Ja
HKZ-keurmerk
Ja
BSO aanwezig
Ja

Vergelijkbaar in de buurt

Beoordelingen SKSG Merdeka - Groningen

Er zijn 0 aanbevelingen geschreven
Terug naar boven