Veranderingen financiering kinderopvang uitgesteld

De veranderingen die vanaf 1 januari 2020 voor de financiering van kinderopvang gepland waren, zijn zeker een jaar uitgesteld. Het plan was dat vanaf 2020 kinderopvangtoeslag niet meer naar de ouders zou gaan, maar direct naar de organisaties voor de kinderopvang.

Staatssecretaris Tamara van Ark besloot om dit plan uit te stellen, zodat het heel zorgvuldig ingevoerd kan worden. ‘Er komt veel kijken bij dit plan en de gevolgen van de wijzigingen zijn groot’, aldus van Ark. ‘Daarom is het belangrijk om het plan goed voor te bereiden.’ Na de invoering van het plan betalen ouders alleen nog maar hun eigen bijdrage. Van Ark komt in het voorjaar van 2018 met meer informatie over het vervolg van het plan.

Het originele plan was om de veranderingen van directe financiering naar de kinderopvang vanaf 2019 geleidelijk aan in te voeren. In 2020 had het plan helemaal rond moeten zijn. Doordat de plannen zijn uitgesteld, begint de geleidelijke invoering ook een jaar later. Al langer was het mogelijk om de kinderopvangtoeslag direct naar de kinderopvang te sturen, zodat zij de kinderopvangtoeslag kunnen verrekenen met de opvangkosten die je aan hen moet betalen.
De komende jaren zal dat dus voor iedereen gaan gelden.

Bron: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht