10 traktaties met appel, die je nog niet kent

Appels zijn een perfecte gezonde traktatie. Toch zijn er veel manieren om te trakteren op een appel. Wij kozen deze tien voorbeelden van een traktatie met appel voor je uit. Welke traktatie met appel is bij jou op het kinderdagverblijf of bij de BSO een groot succes geweest?

Gezond trakteren met fruit

Wij zijn gek op gezonde traktaties met fruit! Daarom schreven we ook al eens een blogpost over 8 voorbeelden van traktatie met banaan. Door de vele enthousiaste reacties konden deze 10 appeltraktaties niet achterblijven. Blijven jullie de foto’s van traktaties met fruit insturen?

1. Appelsandwich

Deze sandwich is verrassend lekker! De frisse appelsmaak in combinatie met de pure stukjes chocolade (of hagelslag) en pindakaas zijn gegarandeerd een succes.

DIY gezonde traktatie met appel pindakaas hagelslag

2. Ninja appels

Via onze Facebookpagina kregen we deze ninja appels tip van Cassandra. Zo stoer en simpel!

Gezonde trakatie kinderen appel

3. Rups snoept van de appelmoes

Zo schattig! Deze groene rups snoept van de appelmoes. Door de appel uit te hollen en met groene fondant een rups te maken heb je een hele mooie groene traktatie.

DIY gezonde traktatie met appelmoes

4. De karamel-choco-appels van Elvis

Ook grote stoere kinderen willen weleens op een appeltje trakteren, bijvoorbeeld bij de BSO. Op de vrolijke blog Maandagdaandag kwamen we de karamel-choco-appels tegen van Elvis. Machtig mooi!
DIY traktatie met appel karamel chocola

5. Rupsje Nooitgenoeg

Traktaties, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! En Rupsje Nooitgenoeg heeft ook nooit genoeg. Maak een gat in een appel en stop daar een spekje (of soepstengel) in. Het hoofdje van de rups kun je zelf uitknippen en dan hoeft er enkel nog een blaadje aan het steeltje van de appel.

 

DIY gezonde traktatie met rupsje nooitgenoeg appel

6. Appel traktatie met gezichtjes

Otto maakte zelf de gezichtjes op de appels, die hij trakteerde. Je kunt het natuurlijk zo gek niet bedenken wat je allemaal op een appeltraktatie kunt schrijven!

DIY gezonde traktatie met appel

7. Appelchips

Op chips trakteren ongezond? Niet met appel chips! Deze chips zijn zelfs een beetje zoet omdat ze bereid zijn met honing. Ze zijn gemaakt van Pink lady appels, vandaar het mooie rode randje.

DIY gezonde traktatie met appel chips

8. Appelmannetjes

Een appel is natuurlijk het gezondst als je er geen zoetigheden aan toevoegt. Daarom zijn deze appelmannetjes van Amy Clark simpelweg zo leuk!

DIY gezonde traktatie met appel appelmannetjes

9. Appelzakje

In een appelzakje kun je makkelijk een appel meenemen zonder dat hij beschadigd raakt in je tas. Omdat ze makkelijk zijn om te maken (met het patroon van Hilde bijvoorbeeld) is het ook een kleurige én gezonde traktatie waar de kinderen later ook nog iets aan hebben. Sofie maakte een roodroze appelzakje.

DIY appelzakje maken patroon handleiding

10. Kermit de Kikker

Met een rode en een groene appel maak je een vrolijke Kermit de Kikker. De ogen worden gemaakt van marshmallows en de stukjes appel worden hier geserveerd met pindakaasdip. Dat is handig, want dan maak je één Kermit en de stukjes appel kunnen de kinderen dan lekker dippen.

 

DIY gezonde traktatie met appel kermit de kikker

Kun je er niet genoeg van krijgen? Lees dan ook de blogpost met 8 voorbeelden van traktatie met banaan.

1 opmerkingen over "10 traktaties met appel, die je nog niet kent"

  1. Pingback: 8 traktatie voorbeelden met banaan voor peuters en baby's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht