Steeds meer kinderen naar de kinderopvang

Door de aantrekkende economie is kinderopvang weer een stuk populairder geworden. Afgelopen jaar is het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat met 50.000 gestegen ten opzichte van 2016. Dit heeft te maken dat er meer vrouwen zijn gaan werken en dat het aantal uren dat een vrouw gemiddeld werkt is gestegen.

In het tweede kwartaal van 2017 gingen er ruim 736.000 kinderen naar de opvang. Van dit aantal maakten er 293.000 gebruik van de dagopvang en 341.000 kinderen van buitenschoolse opvang. De overige kinderen maakten gebruik van gastouders (121.000). Sommige kinderen maken gebruik van verschillende vormen opvang. Ook is het aantal kinderopvang locaties flink gestegen. Er zijn 628 dagopvanglocaties en 238 BSO’s bijgekomen. Het aantal gastouders is juist gedaald: er zijn bijna 1600 minder gastouders dan in 2016.

Lodewijk Asscher van de PVDA is erg enthousiast over deze ontwikkeling. ‘Het is fantastisch om te zien dat steeds meer moeders werken en dat hun kinderen dan terecht kunnen bij kwalitatief goede en betaalbare opvang. Zij kunnen in die tijd spelenderwijs al veel leren en natuurlijk ook gezellig samen spelen met andere kinderen. Daar hebben zij later veel profijt van. Kinderopvang is goed voor hun taal en goed voor hun ontwikkeling.’

Bron: Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht