Peuters krijgen Engelse les in Utrechtse kinderopvang

Op vier kinderdagverblijven in Utrecht wordt Engelse les gegeven aan de kinderen. RTV Utrecht meldt dat de peuters leren tellen in het Engels en straks kleuren, lichaamsdelen en fruitsoorten in het Engels kunnen benoemen.

Op vier vestigingen van kinderopvang ‘Vriendjes’ leren de kinderen op een speelse manier Engels. Bij binnenkomst wordt er ‘goodmorning’ gezegd in plaats van goedemorgen en er worden Engelse liedjes geleerd. Ook het tellen tot vijf gaat de meeste peuters goed af.

Kinderopvang Vriendjes loopt voorop in het aanbieden van Engelse lessen op kinderopvangcentra. Begeleidster Wilma Alkema werkt bij kinderopvang Vriendjes en legt uit waarom ze hiervoor gekozen hebben. ‘We doen dit omdat de lessen uiteindelijk verplicht gaan worden. Daarom willen ze dat we dit nu al in de kinderopvang oppakken.’ Zowel de ouders als de peuters zijn erg enthousiast over de Engelse lessen.

Bron: nationale onderwijsgids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht