Overleg Cao kinderopvang stukgelopen op niet-groepsgebonden uren

Voor de kinderopvangbranche zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao stukgelopen. Het overleg is op afspraken over de zogeheten niet-groepsgebonden uren gestrand, lieten vakbonden FNV en CNV weten.

Volgens bestuurder Ilse van de Weiden, van de FNV, willen medewerkers in de kinderopvang in actie komen. Administratief werk en schoonmaakwerk behoren nu tot de niet-groepsgebonden uren, wat nu gedaan moet worden tijdens het werk op de groep. Hierdoor wordt de werkdruk verhoogd.  CNV Zorg & Welzijn laat weten dat medewerkers de werkdruk ten koste vinden gaan van de aandacht voor hun kinderen.

Door het feit dat er met twee brancheorganisaties werd onderhandeld (de BK en de BMK, maatschappelijke kinderopvang) werden de gesprekken bemoeilijkt. ”Het is pijnlijk duidelijk geworden dat de visie op kwaliteit bij de brancheorganisaties verschilt” aldus CNV. De partijen konden met BMK tot een akkoord komen, maar met BK niet.

Bron: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht