Overheid start een experiment met meertalige kinderopvang

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het mogelijk gemaakt om, als experiment, meertalige kinderopvang aan te bieden. De kinderopvangcentra die daar gebruik van willen maken kunnen maximaal 50% van de openingstijd opvang in de Duitse, Franse of Engelse taal aanbieden.

Het experiment loopt over een periode van 4 jaar en wordt begeleidt door een onderzoekscommissie. Deze commissie wordt gekozen op basis van een Europees aanbestedingsproject en gaat eind 2017 van start.

Aanmelden vanaf 1 juli

De kinderdagverblijven die zich aan willen melden voor dit experiment kunnen dat doen vanaf 1 juli tot 31 augustus. Op de website van de rijksoverheid staat het aanmeldformulier. Ook zijn daar de criteria te vinden waaraan deelnemers moeten voldoen om mee te doen aan het experiment.

Aan het experiment kunnen maximaal 15 kindercentra en 5 peuterspeelzalen mee doen. De verhouding kan afhankelijk van de aanmeldingen nog worden aangepast. Als er meer dan 20 aanmeldingen zijn voor het experiment zal er een selectie worden gemaakt op basis van geografische ligging, volgorde van binnenkomst en aangeboden taal in de opvang.

Bron: Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht