Ouders krijgen eigen bijdrage over mei terug

Ouders die hun kinderen op de kinderopvang hebben, krijgen ook over mei een groot deel van de eigen bijdrage terug. Zolang de beperkende coronamaatregelen er zijn, zal het kabinet de teruggaveregeling in stand laten. Dat meldt de NOS vandaag.

Afgelopen vrijdag liet het kabinet al weten dat ouders ook hun eigen bijdrage over de periode van 16 maart tot 28 april terugkrijgen. Het grootste deel van die periode was de kinderopvang gesloten. De ouders met een cruciaal beroep konden gebruik van maken van de kinderopvang in Nederland. Deze ouders krijgen echter ook de eigen bijdrage teruggestort op hun rekening.

Gisteren heeft het kabinet besloten dat de dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en de gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar vanaf 11 mei weer voor iedereen open mag. De buitenschoolse opvang (BSO) gaat straks weer deels open. Om precies te zijn alleen voor de leerlingen die eerder die dag naar school zijn geweest. Over het terugbetalen van de eigen bijdrage is besloten om één lijn te trekken voor alle typen van kinderopvang. Dat is dus goed nieuws voor alle ouders in Nederland!

Ook werd bekend dat de bijdrage in juni, of uiterlijk juli, aan de ouders wordt teruggestort op hun rekening. Het is nog niet duidelijk of deze terugbetalingen nu later worden betaald omdat de regeling is verlengd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht