Meer geld naar kinderopvang in 2018

Op prinsjesdag, vorige week dinsdag, werd onder meer de begroting van het Ministerie van Sociale Zaken gepresenteerd. Dat is het ministerie waar de kinderopvang ook onder valt. Ondanks dat de begroting van het Ministerie voor Sociale Zaken krimpt, heeft dat geen gevolgen voor de kinderopvang. Er gaat zelfs meer geld naar kinderopvang dan in 2017. Dit heeft te maken met de verwachte toename van het aantal ouders wat gebruik wil maken van kinderopvang.

In de begroting van de overheid wordt meer geld beschikbaar gesteld. Dat komt omdat er naar verwachting meer ouders gebruik willen gaan maken van kinderopvang. Daarnaast wordt de kinderopvangtoeslag licht verhoogd. Ook wordt er verwacht dat het aantal uren dat een kind gebruik maakt van kinderopvang zal stijgen.

De begroting die gepresenteerd is, is een zogenaamde ‘beleidsarme’ begroting. Daardoor is de toelichting hierop nog beperkt.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht