Kinderpraat #1

De uitspraken die kinderen doen leveren zo nu en dan hilarische situaties op! Zo ook de uitspraken die gedaan worden op een kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang of bij gastouders. De afgelopen weken hebben jullie mooie anekdotes ingestuurd en deze zullen we de komende weken met jullie delen! Vandaag deel 1 in de serie ‘kinderpraat’.

#1 Geslachtsverandering

‘Ik werk als gastouder. Vorig jaar kwam er een nieuwe baby in de opvang, Hanno genaamd. Vrijwel gelijktijdig kwam op een andere dag nog een nieuwe baby: Hanna. Mijn zoon (4 jaar) keek Hanna aan en vroeg: ‘Is Hanno nu een meisje geworden?”’

#2 Einde van de werkdag

‘Ik ben werkzaam op een kinderdagverblijf. Om 17.00 zei ik de peutergroep gedag. Ik kreeg vervolgens de vraag: ‘Ga je werken?”

#3 Rijden op de langzaamweg

‘Een jongen (3) tegen zijn broertje (1): ‘Ga jij maar op de langzaamweg, dan ga ik op de snelweg!’

#4 Meneerjuf

‘Bij binnenkomst van onze manager zegt een jongen: ‘Yes! We hebben een meneerjuf!”

#5 Arme buik

‘Jongetje van 4 ziet een doosje autodrop op de tafel staan. Hij vraagt wat dat is. Ik zeg: ‘Dropjes voor mijn keel!’. Antwoord hij: ‘Aaaah, krijgt jouw buik dan niets?’

Heb jij ook anekdotes en quotes die leuk zijn om met ons allemaal te delen? Mail ze naar hallo@kinderopvang.org of stuur ons een bericht op onze Facebookpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht