Kinderopvangtoeslag bij twee of meer kinderen

Kinderopvangtoeslag voor het eerste kind komt te vervallen zodra het gezamenlijk bruto-inkomen boven de €90.000,- uitkomt. Voor wat betreft de overheidsbijdrage voor kinderopvangkosten vanaf het tweede kind ligt de inkomensgrens, evenals de hoogte van de vergoeding, anders.

De overheid vergoedt qua kosten voor de kinderopvang vanaf het tweede kind sowieso een groter deel dan voor het eerste kind. Daarbij komt het recht op kinderopvangtoeslag niet te vervallen bij een gezamenlijk bruto-inkomen van €90.000,-. Zelfs bij een verdubbeling van dit inkomen behouden ouders (vooralsnog) het recht op kinderopvangtoeslag ter hoogte van een kwart van de kosten van de kinderopvang die zij voor hun kinderen nodig hebben.

Nieuwe regeling in 2013

Let op: in 2013 zal de regeling met betrekking tot de kinderopvangtoeslag wel een versobering ondergaan. De werkgeversbijdrage is dan alleen nog verplicht voor werknemers van wie het verzamelinkomen de €125.000 niet overstijgd. Voor huishoudens met een inkomen dat boven deze grens ligt, komt de verplichte werkgeversbijdrage te vervallen.

Wil je weten op hoeveel kinderopvangtoeslag jouw gezin recht heeft? Gebruik de rekentool van de belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht