Kinderopvang in Zeeland gaat zwemles aanbieden

Kinderopvang Walcheren gaat zwemles aanbieden op de BSO aan kinderen ouder dan vijf jaar. Kinderen op maar liefst vier kinderopvangcentra kunnen hier vanaf januari gebruik van maken. Het aanbieden van de zwemlessen moeten er voor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen zichzelf kunnen redden in het water.

Zwemles is belangrijk

‘Zwemles is belangrijk, zeker in Zeeland!’ zegt manager Cor Overduin van kinderopvang Walcheren. ‘En het is natuurlijk mooi meegenomen dat ouders verlost worden van het halen en brengen naar het zwembad.’ In een waterrijk land zoals Nederland, is het belangrijk om goed te kunnen zwemmen. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Naast veiligheid als belangrijke reden, is het voor kinderen ook heerlijk om recreatief te kunnen zwemmen. De kinderen die meedoen aan de zwemlessen krijgen eens per week les. Ze kunnen via deze weg een A en een B diploma halen. De zwemlessen worden gegeven in het Vrijburgbad in Vlissingen.

Wat vinden jullie van het aanbieden van zwemlessen op de kinderopvang?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht