Kinderopvang wil uitstel invoering personenregister

Kinderopvangorganisaties geven aan dat het niet gaat lukken om aanstaande donderdag 1 maart alle mederwerkers op te nemen in het personenregister en trekken daarom aan de bel. Voor veel kleine kinderopvangorganisaties is deze deadline haalbaar, maar voor grotere organisaties is 1 maart te kort dag om de lijst compleet te maken.  Vanaf 1 maart moeten alle vaste en tijdelijke medewerkers zijn gescreend en worden geregistreerd. Dit geldt ook mensen die zelf geen kinderen opvangen, maar wel vaak in een crèche zijn.

“Ze moeten er op 1 maart allemaal in staan, maar het register gaat die dag pas open.” zei Heidy Knol in het NOS Radio 1 Journaal. “Als je een kleine organisatie bent, is het best te doen, maar als je heel groot bent, heb je een probleem als je honderden mensen in een dag moet invoeren.” Heidy Knol is directeur van Brancheorganisatie Kinderopvang.

Overgangsperiode

Voor alle medewerkers die in dienst zijn, geldt een overgangsperiode. Knol constateert het probleem vooral bij uitzendkrachten, stagaires en vrijwilligers. Zij moeten met de nieuwe regels ook gescreend worden. Met name voor deze groep vindt Knol dat er uitstel moet komen. Het ministerie ziet echter niets in dit uitstel. De brancheorganisatie hoopt dat de toezichthouders coulant zijn en niet direct donderdag op de stoep staan.

Wat vinden jullie hiervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht