Kinderopvang krijgt een jaar extra de tijd om meer leidsters aan te trekken

Even geleden werd besloten dat er op de kinderopvang één leidster moet staan op drie baby’s. Deze verandering zou vanaf 1 januari 2018 doorgevoerd moeten worden. Minister Asscher heeft besloten om een jaar extra de tijd te geven aan de kinderopvang om deze verandering door te voeren.

Op dit moment staat er één leidster op vier baby’s, maar de kwaliteitsregels voor kinderopvangcentra zijn onlangs aangescherpt. Kinderopvangcentra geven aan dat ze het lastig vonden om voor 1 januari 2018 nieuw personeel te hebben. Ze zeggen dat ze meer tijd nodig hebben om te herstellen van de crisis. Daarom heeft Asscher ze de tijd gegeven tot 1 januari 2019.

Een aantal andere veranderingen die de overheid wil doorvoeren gaan wel per 1 januari 2018 in. Zo krijgen alle kinderen een mentor en gaan baby’s te maken krijgen met twee vaste gezichten in plaats van drie. Daarnaast moeten alle medewerkers goed Nederlands spreken.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht