Kinderen spelen meer op hun telefoon dan buiten

Kinderen spelen meer op hun telefoon dan dat ze buiten spelen blijkt uit een onderzoek van Cyberbeveiliger Norton. Gemiddeld brengen kinderen zo’n 2,5 uur per dag door op een scherm, terwijl ze amper twee uur per dag buitenspelen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 7000 deelnemers in tien landen in Europa, waaronder Nederland.

Kinderen en een telefoon

Uit de uitkomsten van het onderzoek blijkt ook dat Nederlandse kinderen gemiddeld tien jaar oud zijn als ze hun eerste telefoon of tablet krijgen. Maar van de vijf- tot tienjarige heeft de helft al wel een smartphone. Sommige ouders hanteren regels voor de hoeveelheid tijd die een kind mag doorbrengen op de telefoon, maar niet alle ouders hebben dezelfde regels.

Omgaan met de telefoon

Voor veel ouders is het lastig om hiermee om te gaan, omdat ze zelf hier niet mee te maken hebben gehad toen ze jong waren. Ouders moeten zelf uitvinden welke regels ze hanteren en hoe streng ze moeten zijn. De kinderen van nu hebben nooit een wereld gekend waarin de mobiele telefoon er niet was. Voor veel ouders is het moeilijk om een grens voor de kinderen te trekken. Want meer dan de helft van de ondervraagde ouders geeft aan dat ze vinden dat ze te veel online zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht