Help ook andere gezinnen tijdens je kraamtijd

Ben je net de trotse ouder geworden van een jongen of meisje? Van harte gefeliciteerd! In je leven is een complete nieuwe periode aangebroken, waar vooral de zorg voor je kindje voorop staat. Om je op weg te helpen met alles en je routine te vinden is er natuurlijk kraamzorg. Deze specialist zorgt niet alleen voor de baby en de rest van het gezin, maar geeft je ook advies over welke spullen je nodig hebt. Maar niet alle gezinnen kunnen zich deze spullen veroorloven. Gooi daarom spullen die je niet meer gebruikt of dubbel hebt niet zomaar weg, maar maak hier iemand blij mee die dit goed kan gebruiken.

Doneer aan de kraambank

Sommige spulletjes zullen wat meer waarde hebben dan de andere. Bijvoorbeeld het eerste speentje, of het eerste rompertje dat je cadeau kreeg van je ouders. Bewaar deze dan ook gerust. Andere spullen die je niet meer gebruikt, kan je gericht doneren zodat je ook zeker weet dat de kleding en andere accessoires ook terechtkomt bij gezinnen die dit goed kunnen gebruiken. Zoek online naar een stichting die zich hiervoor inzet, of help de kraambank van Isis Kraamzorg een handje door de spullen naar de vestiging in Groningen of Heerenveen te brengen.

Oproep via social media

Je kunt ook op eigen initiatief op zoek gaan naar een (jong) gezin om babyspullen aan te doneren. Plaats bijvoorbeeld een oproep op je eigen Facebookpagina of ga op zoek naar specifieke pagina’s of forums waar je gezinnen kunt vinden die wel wat hulp kunnen gebruiken. Jij kan op deze manier zelf iemand uitkiezen wie je helpt. Wil je graag meerdere gezinnen blij maken? Maak dan een aantal pakketjes met verschillende spulletjes.
Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://pixabay.com/nl/kwekerij-wieg-stoel-slaapkamer-1078923/

Bekenden in je vriendenkring of familie

Maak je geen gebruik van social media? Of wil je liever geen oproep plaatsen? Vraag dan aan je familie of vrienden of zij nog iemand kennen die je blij kunt maken met de babyspulletjes die jij niet meer nodig hebt. Welke optie je ook kiest, er zijn genoeg manieren om duurzaam met alle babyspulletjes om te gaan en andere gezinnen te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht