Gender neutrale kleding voor op de peuterspeelzaal

Een peuterspeelzaal in Groningen wil vanaf september gender neutrale kleding aanschaffen voor de peuters. Op deze manier is iedere peuter gelijk. Het biedt voor ouders nogal wat voordelen. In deze blog leggen we uit waarom de peuterspeelzaal deze keuze maakt.

Strijd over kleding

Je verwacht het misschien niet, maar ook op de peuterspeelzaal kijken ouders elkaar al onderling aan op de kleding die gedragen wordt door hun kinderen. Er is merkbaar steeds meer strijd bij peuterspeelzalen en kinderdagopvangen tussen de ouders.
Daarnaast is de discussie rondom genderneutraliteit een steeds vaker aansneden onderwerp in de maatschappij. De peuterspeelzaal wil hier graag gehoor aan geven.

Enthousiasme van ouders

Liselotte van Dijk vindt het vooral erg fijn, omdat haar kind vaak met vieze en kapotte kleding thuis komt. “Op deze manier is er speciale kleding voor op de peuterspeelzaal en blijven de kleren die ik zelf koop mooi”, aldus Liselotte. Voor ouders kan het veel geld schelen, omdat veel kinderen de meeste tijd doorbrengen op de peuterspeelzaal en ze daardoor minder kleding nodig hebben voor thuis.

Suzanne Veenstra vindt het vooral prettig dat ze ’s ochtends niet na hoeft te denken wat ze haar kind aan moet doen. “Als ze toevallig in de moestuin gaan werken, hoef ik niet na te denken dat ze oude kleren aan moet”

De onkosten van uniformen zitten bij de maandelijkse kosten van peuterspeelzaal in. Voor ouders met een laag inkomen is het dus ook geen probleem. Ze krijgen niet opeens te maken met onverwachte extra kosten.

Omgaan met de nadelen

Een nadeel is dat de kinderen lastig uit elkaar zijn te halen. Gelukkig is daar aan gedacht en komen de namen van de kinderen op de kleding te staan. Ouders krijgen twee setjes per kind vanuit de peuterspeelzaal. Mochten ouders meerdere setjes willen, kunnen ze die met korting bijkopen.

Om welke peuterspeelzaal het gaat in Groningen is niet bekend. Het plan zal nog verder worden uitgedacht en zal voor de zomervakantie officieel gepubliceerd worden.

Tip van de redactie: Hebben jullie de datum van vandaag al gecontroleerd? (01-04-2018) 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht