5x Biologische kinderopvang

Het is niet makkelijk om de zorg voor jouw kindje uit handen te geven. Zo heb je soms bepaalde keuzes gemaakt in het opvoeden, die niet in alle kinderdagverblijven terug te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan het biologisch of veganistisch eten. Het is dan heel prettig om te gaan naar een kinderdagverblijf dat jouw keuzes respecteert. In dit artikel geven we enkele voorbeelden van kinderdagverblijven voor ouders en kinderen met een vegetarische of biologische levensstijl.

Bodhi Kinderopvang Almere

Kinderopvang Bodhi uit Almere is een voorbeeld van een kinderopvang die zich richten op een biologische en natuurlijke opvoeding. Daarmee willen ze niet alleen voorkomen dat een kind ziek wordt, maar ook dat de kinderen leren om gezond eten te waarderen. Kinderopvang Bodhi werkt graag samen met de lokale boeren, bakt zelf haar brood en er wordt geen vlees gegeten. Door gebruik te maken van natuurlijke en plantaardige producten proberen zij ook hun ecologische voetprint te verkleinen. Ook ouders die hun kind veganistisch willen opvoeden kunnen bij kinderopvang Bodhi terecht.

Greenkidzz Amsterdam

Bij kinderopvang Greenkidzz staan natuurbeleving en buiten spelen centraal. Deze kleinschalige kinderopvang is duurzaam en biologisch. Bij Greenkidzz worden de kinderen uitgedaagd om zoveel mogelijk buiten te spelen. De kinderen maken via de prachtige belevingstuinen kennis met de natuur. Natuurbeleving staat dus centraal bij Greenkidzz. Het achterliggende idee is dat kinderen leren hoe de natuur in elkaar steekt terwijl de zintuigelijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Op de kinderopvang krijgen de kinderen vanaf het begin biologische melk, brood en beleg. Vanaf 1 jaar krijgen de kinderen overwegend vegetarisch warme maaltijden.

Zandvlinder Dordrecht

Kinderopvang Zandvlinder in Dordrecht is een biologisch kinderdagverblijf. De kinderen op het kinderdagverblijf krijgen goede en verantwoorde voeding. Er wordt gebruik gemaakt van biologische en onbespoten voedsel. Het speelgoed wat gebruikt wordt is gemaakt van duurzame producten. Wat kinderopvang de Zandvlinder uniek maakt is dat je per uur kunt betalen. Zo is de kinderopvang altijd op maat! Het pedagogisch beleid van de Zandvlinder is gericht op de natuurlijke ontwikkeling van jouw kindje: kindvolgend!

De Blokkendoos in Groningen

De Blokkendoos in Groningen is een groen en biologisch kinderdagverblijf. Ze eten biologisch en zelf verbouwde producten. Buitenspelen is een vast onderdeel in het programma. De Blokkendoos beschikt over mooie en ruime tuinen op alle groepen. De kinderen zijn nauw betrokken bij het zaaien en oogsten van de groente- en fruitsoorten die daar verbouwd worden. De kinderen leren zo veel over de herkomst van de producten die ze eten. Wat de Blokkendoos bijzonder maakt is dat zij elke dag een fotoverslag verzenden naar de ouders. Daardoor krijg je als ouder een goed beeld van wat je kind op een dag doet!

Amsterdam, biologisch eten

Curious Kids is een kinderdagverblijf uit Amsterdam waar biologisch en suikervrij gegeten wordt. Curious Kids is van mening dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Daarom worden er voor de maaltijden uitsluitend biologische en verse producten gebruikt. Daarnaast is Curious Kids een suikervrij kinderdagverblijf. De enige suikers die de kindjes krijgen zijn de biologische suikers die soms in producten zitten. Curious Kids heeft 3 vestigingen, verspreid door Amsterdam.

Natuurlijk zijn er nog veel meer kinderdagverblijven die actief bezig zijn met biologisch, vegetarisch of veganistisch eten. Staat jouw kinderdagverblijf er niet tussen? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht