Wat willen ouders weten van een kinderopvang? 8 tips!

Ouders willen graag kinderopvang kunnen vergelijken om de beste keuze te maken voor hun kind. Daarom biedt kinderopvang.org elke kinderopvangorganisatie (ook gastouders) een pagina aan waar zij kunnen laten zien wat ze doen. Maar wat willen ouders eigenlijk zien als ze een kinderopvang kiezen?

Het begin: maak een pagina op kinderopvang.org

Als je je pagina op kinderopvang.org hebt geclaimd kun je aan de slag. Honderden organisaties hebben inmiddels de pagina gevuld. Vul daarom direct informatie in om jouw pagina zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor ouders. We geven je 8 tips om het beste uit de vermelding op kinderopvang.org te halen:

1. Foto’s van de kinderopvang

Plaats verschillende soorten foto’s en neem de foto’s overdag zodat je daglicht hebt. Als je foto’s van kinderen wilt plaatsen zorg dan dat de ouders daar toestemming voor geven of dat de kinderen niet herkenbaar zijn. Ouders, die kinderopvang zoeken, willen graag een eerste indruk krijgen van het geheel. Plaats dus verschillende foto’s van het gebouw, de medewerkers, de kinderen, de slaapruimte en de tuin.

Foto van gastouder

gastouder zoetermeerAls gastouder is het ook handig om een foto van jezelf te plaatsen. Kies een foto uit, die representatief is voor jou als gastouder. Dus laat de vakantiefoto’s in bikini achterwege of foto’s waar je net een biertje in je hand hebt. Ook al sta je daar heel mooi op, het is niet het beeld wat ouders graag zien als ze voor hun kind een gastouder uitzoeken.

2. Beoordelingen

Vraag ouders om een aanbeveling te geven. Leg aan ouders uit dat het belangrijk is dat andere ouders, die kinderopvang zoeken, erg geïnteresseerd zijn in hun ervaringen. Des te meer reacties op jouw kinderopvang, des te beter kunnen nieuwe ouders een beeld vormen van de kinderopvang.

3. Onderscheidende punten

Benadruk waar jullie veel waarde aan hechten. Laat bijvoorbeeld weten dat jullie elke dag naar buiten gaan, alleen biologisch eten geven aan de kinderen of dat de openingstijden van de kinderopvang heel flexibel zijn. Zo kun je laten zien waarin deze kinderopvang anders is dan de concurrentie.

4. Inspiratie onderwerpen

Als je niet goed weet wat je moet schrijven, gebruik dan dit lijstje met onderwerpen. Deze informatie willen ouders graag als ze zoeken naar de beste kinderopvang.
– openingstijden
– eten en drinken
– borstvoeding
– visie
– parkeren
– medewerkers
– ouderbetrokkenheid
– evenementen
– de locatie
– extra services

5. Gebruik kopjes

Om de tekst makkelijker leesbaar te maken voor ouders raden we je aan om kopjes te gebruiken. Zet boven elke alinea een kopje, die aangeeft waar de tekst over gaat.

6. Speerpunten

Laat weten wat de speerpunten zijn. Probeer daarbij juist de onderscheidende punten te noemen. Als je het pedagogisch plan op je website hebt staan kun je dat erbij vermelden. Op jouw pagina op kinderopvang.org staat een link naar jouw site, dus ouders kunnen dan zo doorklikken.

7. Volledigheid

Vul alle onderdelen van de pagina in zodat nergens meer onduidelijkheid over hoeft te zijn en ouders in één oogopslag kunnen vergelijken.

8. Onderhoud de pagina

Zet nu alvast in je agenda dat je over vier weken even weer op de pagina kijkt of je er nog iets aan moet wijzigen. Of maak er een gewoonte van om dat aan het begin van de maand te doen.

Foto: een goed voorbeeld van Kinderopvang ‘t Elfenbankje in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht