De 10 leukste waterspelletjes voor kinderen

Met dit mooie weer is het voor kinderen heerlijk om buiten te spelen met water! Op warme en zonnige dagen is er niets leuker dan buiten spelen met water. Wij helpen je graag aan de 10 leukste waterspelletjes! In dit lijstje zijn spelletjes te vinden voor grote en kleine kinderen! Leuk voor BSO’s, gastouders of een kinderdagverblijf.

#1 Flessenvoetbal

Een van de bekendste waterspelletjes is natuurlijk flessenvoetbal. Elk kind gaat staan voor een met water gevulde plastic fles. De kinderen kunnen in een cirkel staan of juist tegenover elkaar. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te krijgen en natuurlijk moeten ze voorkomen dat hun eigen fles omvalt! Plezier gegarandeerd!

#2 Waterballonnen vangen

Maak twee teams en maak twee emmers met dezelfde hoeveelheid gevulde waterballon. Vervolgens moeten de kinderen één voor één vanaf een lijn de ballonnen gooien naar een teamlid (het leukste is als alle kinderen mogen vangen) dat aan de overkant probeert te vangen. De gevangen (hele) ballonnen worden in een lege mand gestopt. Het team met de meeste hele ballonnen heeft gewonnen!

#3 Sponswringen

Maak twee teams zet een veld uit. Aan de ene kant van het veld staan er voor beide teams lege emmers en aan de andere kant staan emmers die met water gevuld zijn. In de emmers met water liggen twee sponsen. De kinderen moeten zo snel mogelijk, met behulp van de sponsen, het water aan de andere kant in de lege emmer krijgen. De sponsen kunnen nat gemaakt worden en in de lege emmer uitgeknepen worden. Het team dat binnen de afgesproken tijd het meeste water heeft overgebracht, heeft gewonnen. Dat wordt een prachtig waterballet!

leuke waterspellen

#4 Old school watergevecht

Een old-school water gevecht valt altijd in de smaak! Gebruik waterpistolen of lege flessen en vul deze met water. Vervolgens is het natuurlijk de bedoeling om de andere kinderen zo nat mogelijk te maken! Pret gegarandeerd.

#5 Knikkers vissen

Zet een grote bak met water op de grond. Gooi knikkers in de bak. De kinderen moeten met hun mond proberen zo veel mogelijk knikkers in de afgesproken tijd uit het water pakken, zonder hun handen te gebruiken. Bij kleine kinderen is het verstandiger om af te spreken dat ze de knikkers met hun tenen moeten pakken. Het kind dat de meeste knikkers heeft gepakt in de afgesproken tijd, heeft gewonnen!

#6 Pingpong bal schieten

Voor dit spelletje heb je waterpistolen, pingpongballetjes en flessen nodig. Leg de balletjes op de flessen en laat kinderen van een afstand de balletjes met een waterpistool van de flessen afschieten! Een leuk en uitdagend spelletje!

#7 Sponstikkertje

Sponstikkertje is een variant op het gewone tikkertje. Één van de kinderen is de tikker en moet andere kinderen aantikken met een natte spons in de hand. Ben je getikt,dan maak je de spons opnieuw nat en ga je achter de andere kinderen aan.

#8 Handige ober

Je verdeelt de groep in twee teams en bouwt een hindernissenparcours. De kinderen van team 1 moeten om de beurt lopen met een dienblad waar bekertjes met water op staan. Het andere team maakt het de loper moeilijker door natte sponsen te gooien. De bekertjes worden aan het einde van het parcours in een lege emmer gegooid. Als alle kinderen van team 1 geweest zin, worden de rollen omgedraaid. De ploeg die het meeste water heeft overgebracht, heeft gewonnen!

leuke waterspellen

#9 Waterglijbaan

Met een stuk zeil, water en zeep maak je snel een leuke waterglijbaan! Laat de kinderen met een kleine aanloop glijden over deze geïmproviseerde glijbaan. Eventueel kun je nog opblaasbare banden gebruiken! Mocht je op zoek zijn naar een spel waarbij je de waterglijbaan kunt gebruiken: je kunt de kinderen ook knikkers laten overbrengen. Het team dat binnen de tijd de meeste knikkers over brengt wint!

#10 Water doorgeven

Deel de kinderen in teams van minimaal twee teams en laat ze een rij vormen. Aan beide kanten van de rij staan emmers. De voorste emmer is vol, de achterste is leeg. In de emmer met water liggen bekertjes, die de voorste in de rij moet pakken en vullen. Het bekertje moet tussen de tanden geklemd worden en door worden gegeven aan de volgende in de rij. Zonder de handen te gebruiken! De laatste in de rij gooit de inhoud van de beker in de emmer. Het team dat binnen de afgesproken tijd het meeste water heeft overgebracht, heeft gewonnen!

Veel plezier gewenst!

Misschien is dit overbodig, maar vergeet de kinderen niet in te smeren met een goede (en hoge factor) zonnebrand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht