Home > Arnhem > Tante Appelboom

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over Tante Appelboom - Arnhem

Er was eens een klein mannetje. Hij gaat naar het kinderdagverblijf Tante Appelboom in Arnhem Zuid. Onder zijn arm heeft hij een paar takken en een schepje waarmee hij naar hartenlust gaat spelen in de buitenruimte die zeer natuurlijk en kindgericht is ingericht. Door de deskundige en open houding van de pedagogische medewerkers mag dit kleine ventje op ontdekking. Samen met zijn vriendjes is hij actief aan het spelen in de mooie tuin. Hij voelt de warmte van de zon, maar ook van al zijn vriendjes om hem heen.
Wat een geluk dat hij hier mag zijn!Tante Appelboom bevindt zich in Arnhem-Zuid aan de rand
van de wijk Elderveld.
Het kinderdagverblijf is gelegen in een woongebied op een kantorenterrein. Om de locatie heen ligt wel een flink stuk grond. Wij zijn de uitdaging aangegaan om juist op een dergelijke plaats, waar kinderen niet vanzelfsprekend met natuur in aanraking komen, natuurbeleving een belangrijke rol te geven.
Natuurbeleving helpt kinderen in hun cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling, creativiteit en inventiviteit. Ook bevordert het spelen en vertoeven in de natuur de ontwikkeling van persoonlijke en sociale competenties van het kind. Tenslotte biedt de natuur een prima uitgangspunt voor het overdragen van waarden en normen, zoals respect voor alles wat groeit en bloeit. De natuur heeft duidelijk een meerwaarde voor de kinderopvang. Het centraal stellen van natuurbeleving in de kinderopvang is een mogelijkheid om te komen tot verbetering van de pedagogische kwaliteit.

De buitenruimte van Tante Appelboom is op een natuurlijke manier ingericht.
In de buitenruimte zijn onze grote vrienden te vinden; een konijn en drie kippen. De kinderen verzorgen de beesten iedere dag en de kippen mogen ook vrij rond lopen als de kinderen buiten spelen. Daarnaast hebben we af en toe heerlijke eitje ij de lunch. In de tuin hebben we een moestuin die we met de kinderen onderhouden.
Natuurlijke prikkels zoals zon, wind, warmte en kou sterken het kind. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!
Buiten kan een kind meer. Daar draait het niet om het rustig houden van de kinderen en het organiseren van rustige activiteiten, maar kan het kind lekker “los” zonder beperkt te worden in zijn acties.
De buitenruimte is bij uitstek een omgeving waar het aanvankelijke kleine wereldje van het kind op vanzelfsprekende wijze langzaamaan uit kan groeien tot een groter geheel.”
Ook voor baby's is het buiten zijn een verruimende ervaring. De wind langs de wangen, bewegende, ritselende blaadjes boven hun hoofd, maar ook het kruipen op gras. Alles wat je binnen doet kan ook buiten, waarmee het ineens een heel andere leerervaring wordt.
Doordat de tuin is ingericht met natuurlijke producten hebben we ervoor gekozen om niet te fietsen in de buitenruimte. Zo hebben we allemaal leuke paadjes, verstopspeelplekjes etc kunnen maken. We hebben op tante Appelboom geen zandbak, maar een zandkuil.

In de tuin staan buitenbedjes waar de kinderen in gepaste kleding en insectenvrij kunnen slapen.


Speerpunten
  • "Er bestaat geen slecht weer, wel slechte kleding"
  • Wat binnen kan kan buiten ook!
  • Een natuurlijk speelomgeving geeft warmte, uitdaging en ontwikkelings kansen!
Dag Aanvang Sluiting
Maandag 7.30 18.30
Dinsdag 7.30 18.30
Woensdag 7.30 18.30
Donderdag 7.30 18.30
Vrijdag 7.30 18.30
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Alleen op nationale feestdagen zijn wij gesloten!

Buitenspeelplaats
Ja
Aantal kindplaatsen
69
Kinderen per begeleidster
babygroep 2 pedagogische medewerkers op 9 kinderen, op de peutergroep 2 pedagogische medewerkers op 14 kinderen.
Maximale groepsgrootte
baby's 9 / 10 kinderen en de peutergroep 14 kinderen
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Nee
Gebruiksvergunning
Ja
HKZ-keurmerk
Ja
BSO aanwezig
Nee