Home > Amsterdam > De Kleine Plantage

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over De Kleine Plantage - Amsterdam

De Kleine Plantage is een klein, gezellig kinderdagverblijf waar de kinderen hele of halve dagen komen (of een combinatie hiervan). Door de halve dagen is het ’s middags heerlijk rustig. Alle pedagogisch medewerkers werken de hele week zodat de kinderen met zo min mogelijk wisselende volwassenen te maken krijgen.

Onze groepsruimtes zijn groot en licht en kijken uit op onze prachtige groene binnentuin. Hier vind je veel bomen en struiken, gras, een buiten-atelier, zandbakken, een klimhuis, een boot, veel buitenspeelgoed en een groot konijnenhok. De ruimtes zijn zo ingericht dat kinderen zelfstandig het speelgoed kunnen pakken. Ze mogen zelf naar de wc, mogen zelf beslissen of ze binnen of buiten willen spelen en met wat ze willen spelen. Het samenspelen wordt zeker gestimuleerd, maar kinderen die zich terug willen trekken krijgen alle ruimte.

Dagelijks wordt er geknutseld in de eigen groepsruimte of in het atelier (twee wekelijks met de hulp van een echte kunstenaar) en natuurlijk buiten gespeeld. Al een aantal jaar komt er regelmatig een medewerker van MEMO langs om met de kinderen muziek te maken. Ook hebben we een samenwerking met het bejaardenhuis St. Jacob waar we met de kinderen op bezoek gaan bij de opa’s en oma’s. Omdat Artis aan het eind van de straat ligt zijn we ook daar regelmatig te vinden Iedere zomer gaan we met de peuters drie dagen kamperen in Wijk aan Zee; een bijzondere happening waar al weken van te voren naar uitgekeken wordt.

Ouders kunnen op vele manieren betrokken zijn: op ouderavonden en klus/schoonmaakavonden, in de oudercommissie, in de tuincommissie, in de redactie van ons krantje, tijdens de jaarlijkse fancy-fair en andere feesten, meehelpen bij het opzetten van de tenten bij het peuterkamp, of wie dat leuk vindt kan meedraaien op de groep.

De Kleine Plantage is onderdeel van een grotere kinderopvangorganisatie: IJsterk Kinderopvang B.V. Voor meer informatie zie onze website: www.ijsterk.nl

Speerpunten
  • vast stabiel team: alle medewerkers werken de hele week
  • kleinschalige opvang bestaande uit twee groepen
  • de lokatie heeft een grote, groene binnentuin en is gelegen naast Artis
Dag Aanvang Sluiting
Maandag 8.00 18.00
Dinsdag 8.00 18.00
Woensdag 8.00 18.00
Donderdag 8.00 18.00
Vrijdag 8.00 18.00
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Naast de hele dagopvang kent de Kleine Plantage ook halve dagopvang.
De tijden voor de halve dagopvang is van maandag tot en met vrijdag
van 8.00 tot 13.00 uur

Buitenspeelplaats
Ja
Kinderen per begeleidster
1 ped. medewerkster per 4 á 5 baby's en 1 ped. medewerkster per 7 peuters
Maximale groepsgrootte
9 kinderen in de babygroep en 14 kinderen in de peutergroep
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Nee
Gebruiksvergunning
Ja
HKZ-keurmerk
Nee
BSO aanwezig
Nee