Home > Amsterdam-Zuidoost > Hobbithoeve

Foto's toevoegen? Word premium

Alles over Hobbithoeve - Amsterdam Zuidoost

Alleen door het Amsterdam-Rijnkanaal gescheiden van Weesp, ligt het dorpje Driemond.
Sinds 2003 vindt u in Driemond kinderdagverblijf Hobbithoeve.
Wij bieden professionele dagopvang, ook voor één dag per week.

De sociale omgeving wordt voor een groot deel bepaald door de leidster. Uiteraard werkt Hobbithoeve met professioneel en pedagogisch geschoold personeel, met minimaal een relevante MBO-opleiding, conform de eisen die het Cao-kinderopvang daaraan stelt. Daarnaast wordt bij de selectie van onze medewerkers vooral gelet op het juiste gevoel en houding ten opzichte van kinderopvang. Onze leidsters stralen plezier in hun werk uit, tonen interesse en respect voor het individuele kind; ze zijn het ‘goede voorbeeld’ en het rust/aanspreekpunt in de groep.

Net als de sociale omgeving, kan de fysieke omgeving van het kinderdagverblijf er toe bijdragen dat de kinderen zich op hun gemak voelen.
Met de vormgeving en inrichting van ons kinderdagverblijf willen wij zoveel mogelijk gemoedelijkheid uitstralen. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de kleurstelling en keuze voor natuurlijke materialen en accenten. Daarnaast wordt, aan de hand van de inrichting van de ruimten en het aanbieden van activiteiten, een omgeving gecreëerd die het kind prikkelt en uitdaagt tot zintuiglijke beleving en ontdekking.
De vestiging in Driemond, Kasteleinstraat 6 sluit naadloos aan bij het concept van de opvang zoals wij die voor ogen hebben. Het gebouw is omgeven door een grote tuin, die ruim voldoende mogelijkheden biedt om op een aantrekkelijke wijze in te richten. Hierdoor wordt een vloeiende overgang naar de natuur mogelijk gemaakt. Een glooiend terrein waarin verharde gedeelten worden afgewisseld met gras en borders, geven het kind alle mogelijkheden om te spelen en op verkenning te gaan.

Speerpunten
  • Gevoelens van veiligheid worden voorop gesteld.
  • Uitgaan van het competente kind dat zelf een actieve rol speelt in zijn ontwikkeling.
  • Onderzoek en spel spelen een wezenlijke rol bij de ontwikkeling.
Dag Aanvang Sluiting
Maandag 7.30 18.30
Dinsdag 7.30 18.30
Woensdag 7.30 18.30
Donderdag 7.30 18.30
Vrijdag 7.30 18.30
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Hobbithoeve is het gehele jaar geopend, met uitzondering van alle erkende officiële feestdagen (Nieuwjaarsdag, tweede paasdag, koninginnedag, hemelvaartsdag, Pinksteren en eerste en tweede kerstdag. Bovendien is Hobbithoeve gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar.

Buitenspeelplaats
Ja
Uurtarief
€ Hobbithoeve hanteert een degressief tarief, waarbij de uurkosten dalen naarmate men meer dagen af neemt. Zie www.hobbithoeve.nl
Aantal kindplaatsen
46
Kinderen per begeleidster
Wij werken met 2 vaste leidsters op elke groep.
Maximale groepsgrootte
Op de babygroepen max. 9 kinderen, en op de peutergroepen max. 14 kinderen
Luiers inclusief?
Ja
Flesvoeding inclusief?
Ja
Horizontale groepen
Ja
Verticale groepen
Nee
Flexibele opvang
Ja
Vaste leiders per groep
Ja
Ruilen van dagen mogelijk
Ja
Voorschoolse educatie
Nee
Gebruiksvergunning
Ja
HKZ-keurmerk
Nee
Aangesloten bij brancheorganisatie
Nee
BSO aanwezig
Nee