8 goedkope dagjes weg met kinderen in de zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur! Om de vrije dagen leuk in te vullen hebben we 8 goedkope dagjes weg voor je op een rijtje gezet.

Zoek je nog kinderopvang voor de dagen waarop je geen vrij kunt krijgen? Kijk dan welke kinderopvang in de buurt zit.

Goedkope dagjes weg met kinderen

De meeste tips hieronder zijn gratis. Als je je eigen picknickmand vult, hoef je zelfs niets bij te leggen om een hele dag op pad te kunnen. Heb je zelf ook nog een goedkope tip voor een dagje weg met kinderen? Vul die onderaan deze blog in bij de reacties.

Blote voetenpad

Blote voetenpad goedkope dagjes wegZand tussen je tenen, blubber tot je knieën en kietelend gras: een tocht over het blote voetenpad beleef je intens. Er zijn meerdere blote voeten paden in Nederland en België. Het is een echt beleefpad, een wandeltocht over allerlei verschillende ondergronden. Leuk om te bewandelen en van de mooie omgeving te genieten. Maar kijk af en toe ook juist even naar beneden!

Kosten: gratis

Boomkroonpad

boomkroonpad Drouwen goedkope uitjes met kinderenIn Drouwen (Drenthe) vind je het Boomkroonpad. Je loopt door de toppen van de bomen en overziet het bos zoals een vogel dat vanaf de kruin van een boom doet.

Onderweg leer je veel over het bos, de bomen en de dieren die er leven.

Kosten: maximaal 4 euro per persoon

Koeien knuffelen op de boerderij

Goedkoop dagje weg met kinderen naar de boerderijBoeren worden steeds ondernemender. Met name biologische boerderijen bieden vaak extra activiteiten waarbij je een kijkje in de boerderij zelf kunt nemen, zoals Kleikracht in Winsum (Groningen). Bijvoorbeeld als de koeien de wei in gaan in de lente of als de schapen geschoren worden.

Kosten: gratis

Zelf fruit plukken

Zelf fruit plukken goedkope activiteit met kinderenOp landgoed de Olmenhorst kun je in het najaar zelf fruit plukken. Ook andere fruitboomgaarden bieden vaak een keer per jaar de mogelijkheid om zelf fruit te komen plukken. Je rekent dan de hoeveelheid fruit af, die je mee naar huis neemt. Soms kun je zelfs je eigen boom adopteren zodat je je eigen oogst kunt plukken, zelfs als je alleen een balkon hebt.

Kosten: afhankelijk van hoeveelheid fruit

Met je smartphone het bos in

smartphone in bos goedkope activiteitJouw telefoon is een bron van inspiratie voor een dagje in het bos. Je hebt keuze uit heel veel apps voor geocashing en op kompas lopen. Bovendien kun je met je telefoon snel vinden waar het dichtstbijzijnde pannenkoekenhuisje is.

Het boek met je smartphone het bos in geeft je nog meer tips over hoe je jouw smartphone kunt gebruiken om mooie routes te vinden en dieren te ontdekken.

Voor stadse donders (en hun ouders) schreef Claudette Halkes het boekje natuur-wandel-doe-boek op stap in lente en zomer.

Kosten: afhankelijk van de apps, die je koopt en kosten van jouw internetabonnement

Thema wandeltocht of fietstocht

Goedkope dagjes weg met kinderen fietstocht of wandeltochtLaat je eigen creativiteit los! Je vindt overal in Nederland uitgestippelde fietsroutes of wandeltochten. Je kunt ook zelf een route uitstippelen in Google Maps. Bedenk nu korte spelletjes en activiteiten. Die activiteiten schrijf je uit en doe je op verschillende plekken tijdens de wandeltocht of fietstocht. Bijvoorbeeld activiteiten zoals picknicken, ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ en een raadsel. Als jouw zoon of dochter gek is op piraten kun je bij elke activiteit een sticker plakken waarmee ze een schatkaart of ijsje kunnen verdienen. Tips voor een fietstocht met kinderen vind je op Nederland Fietsland.

Kosten: gratis

Speelnatuur Tiengemeten

speelnatuur tiengemeten tips dagje weg met kinderenFirst of all: neem reservekleren mee! Een nette broek overleeft niet een hele dag in speelnatuur Tiengemeten. Je kunt er namelijk vlotten bouwen, er is een ukkie-eiland en er is meer dan 4,5 hectare aan bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten.

Kosten: maximaal 9 euro per persoon inclusief pont

Oerrr en Scharrelkids

Slootjesdagen van Scharrelkids, voorbeeld goedkoop uitje met kinderenNatuurmonumenten organiseert veel verschillende activiteiten voor gezinnen. Dat varieert van slootjesdagen tot plukwandelingen. Vergeet ook niet om je kind aan te melden voor Oerrr. Je krijgt dan regelmatig leuke post van Oerrr met allerlei uittips voor kinderen.

Ook IVN Scharrelkids is een grote bron van inspiratie voor uitjes in de natuur en georganiseerde activiteiten.

Kosten: gratis

Ontbreekt de gouden tip nog? Vul hem hieronder in! En als jouw kinderopvang ook gave vakantie activiteiten aanbiedt, schrijf dan een aanbeveling op kinderopvang.org.

Foto: het piraten kinderfeestje in het bos kun je natuurlijk ook zonder een verjaardag doen!

1 opmerking over "8 goedkope dagjes weg met kinderen in de zomervakantie"

  1. Suus: op 07:11

    ☀️wat natuurlijk erg leuk is. Is om met de kinderen naar het strand te gaan. Bijvoorbeeld in de buurt van Kijkduin den haag daar kun je nog gratis parkeren. Als je niet van zand houd maar wel van water is de recreatie plas Madestein den haag ook erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderopvang op Facebook

Kinderopvang informatiecentrum

Heldere informatie over kinderopvang. Van praktische tips voor ouders tot begrijpelijke uitleg over regelgeving voor medewerkers.

Experts en enthousiaste redacteuren beantwoorden jouw vragen over kinderopvang.

Naar het overzicht